Štrombergs ar savu ārzemnieci Latvijā svin Ziemassvētkus un Jauno gadu (115)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Jau pēc Londonā notiekošajām olimpiskajām spēlēm, kad divkārtējais BMX čempions Māris Štrombergs (25) ar savu mīļoto meiteni, filipīnieti Natašu Paulo (21) viesojās Latvijā, viņš, prombraucot uz Ameriku, atklāja, ka Latvijā atgriezīsies gada nogalē, lai piedalītos «Latvijas gada balva sportā 2012» apbalvošanas ceremonijā. Šobrīd Māris Latvijā pavada laiku trenējoties un ar savu ģimeni un mīļoto meiteni svin Ziemassvētkus, kā arī atzīmēs Jauno gadu.

Tradicionālajā sportistu apbalvošanas ceremonijā Māris Štrombergs saņēma balvu nominācijā «Gada labākais sportists», kā arī kļuva par aizvadītā gada populārāko sportistu. Uz «Latvijas gada balvas sportā» apbalvošanas ceremoniju Māris ieradās kopā ar savu pievilcīgo ārzemju draudzeni Natašu Paulo, kas bija tērpusies pikantā kokteiļkleitā. Apbalvošanas ceremoniju pāris vēroja kopā, bet jau vēlāk, kamēr Māris grieza svinību torti kopā ar nu jau bijuši vieglatlēti Inetu Radēviču, atbildēja uz neskaitāmiem žurnālistu jautājumiem un diskutēja ar kolēģiem, Nataša vadīja laiku ar citu sportistu otrām pusītēm.

Lai arī Māris Latvijā ieradies, lai kopā ar savu treneri Ivo Lakuču nodotos intensīviem treniņiem, viņš ar draudzeni dzimtajā Valmierā bauda naktsdzīvi un aktīvu atpūtu.

Māris Štrombergs ar savu mīļoto Natašu Paulo apmeklēja "Latvijas gada balvu sportā 2012"
Māris Štrombergs ar savu mīļoto Natašu Paulo apmeklēja "Latvijas gada balvu sportā 2012" Foto: Sejas.lv

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Māris atklāj, ka Latvijā paliks līdz pat janvāra beigām. «Tā svinēšanās jau tik daudz nebūs, galvenais jau ir treniņu process. «Vēlos savest veselību kārtībā un trenēties un ielikt pamata bāzīti, kā mēs to saucam. Tas būs garlaicīgs darbs – daudz slēpošanas, slidošanas, un braucam ar mopēdiem pa mežiem,» uzskaita Štrombergs.

Vaicājot, kādus mērķus sev 2013. gadā izvirzījis divkārtējais BMX čempions, viņš paskaidro: «Ar mērķiem kā ar sapņiem. Ja gribi, lai piepildās, par tiem nerunā. Protams, ka mērķi ir, plānu ar treneri esam sastādījuši. Nākamais ir pēcolimpiskais gads, tāpēc tas plāns ir ar prātu sastādīts. Varbūt neiesim par visiem 100%, bet mēģināsim tā gudri visu saplānot, lai pietiek švunkas un motivācijas 2014., 2015. un 2016. gadam.»

Atskatoties uz aizvadīto gadu, Māris to raksturo: «Gads ir bijis smags, bet, protams, arī veiksmīgs, jo zelta medaļa atspēko jebko. Gads iesākās diezgan smagi, jo bija daudz slimošanas. Olimpiāde visu laiku prātā un visu laiku psiholoģiskā spriedze, jo, lai arī cik tu būtu liels profesionālis, to nevar izslēgt. Tas viss atstāja iespaidu uz pēcolimpisko sezonu, tādēļ es vairs nevarēju pēc tam saņemties un atrast motivāciju, un arī rezultāti nebija vairs tik labi. Tagad galvenais ir atrast motivāciju!»

Ziemassvētkos Māris būs kopā ar savu mīļoto Natašu un vecākiem Valmierā. «Amerikā vēl neesmu Ziemassvētkus svinējis un neesmu arī amerikanizējies, man patīk īsti latviešu Ziemassvētki, tāpēc esmu arī mājās – Latvijā. Esmu luterānis un Ziemassvētkos eju uz baznīcu,» nosaka sportists.

Viņš bērnībā arī rakstījis vēstules Ziemassvētku vecītim, kam lūdzis dāvanā kādu iekārotu mantu. «Nu esmu izaudzis no tā vecuma un vairs neko neprasu vecītim. Tagad es runāju ar to onkuli (ar roku norāda uz debesīm) tur augšā, kas ir tas īstais vecītis.»

Komentāri (115)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu