Maija Doveika Ziemassvētkos svin Kristus dzimšanas dienu (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu populārā aktrise un skatītāju iemīļotā seriāla «UgunsGrēks» Elizabetes lomas atveidotāja Maija Doveika šajos Ziemassvētkos būs kopā ar mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem. Lai arī Maijai Ziemassvētki nozīmē Kristus dzimšanas dienu, viņa ļaujas arī savu mīļo cilvēku apdāvināšanas priekam.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Maija Doveika stāsta, ka viņai gatavošanās Ziemassvētkiem paiet līdzīgi kā lielai daļai skatuves cilvēku. «Aktieri un citi skatuves cilvēki parasti svētkus sagaida ar citiem, tādēļ vislielākā vēlēšanās man un daudziem maniem kolēģiem ir Ziemassvētkus pavadīt kopā ar saviem mīļajiem un tuvajiem aiz aizslēgtām durvīm, ļoti intīmā un klusā gaisotnē,» atklāj Maija.

Aktrise savās mājās eglīti iegādājusies un rotājusi pavisam nesen. «Eglītei ir jābūt skaistu skaistai, no 24. decembra līdz pat 1. janvārim. Tādēļ eglīte ir jāiegādājas pāris dienas pirms Ziemassvētkiem, lai var baudīt svētkus, nevis visas svētku dienas pavadīt ar putekļusūcēju rokās,» viņa teic.

Ziemassvētku tradīcijas Maija mantojusi no savas mammas. Tādēļ pati rotā gan eglīti, gan māju. «Mamma kopš manas bērnības ir rūpējusies, lai mājās ir eglīte, elektriskās lampiņas un svecītes, pašu glazētas piparkūkas un dāvanas. Tagad arī es cenšos savās mājās ieviest mammas tradīcijas, taču man vēl ir, kur tiekties, jo glazētas piparkūkas pagaidām vēl netiek ceptas, bet kaut kad nākotnē, ja manā dzīvē būs lielāka saime, noteikti cepšu arī piparkūkas,» stāsta aktrise.

«Visur citur pasaulē šie svētki tiek svinēti kā Kristus dzimšanas diena, vienīgi Latvijā ir Ziemassvētki. Domāju, ka ir divu veidu Ziemassvētki. Vieni ir domāti tiem, kuri mīl lāstekas, sniega kupenas un apsnigušas mājas, bet citiem šie svētki ir Kristus piedzimšana. Īstie, manuprāt, ir Kristus dzimšanas svētki, viss pārējais ir tikai šo svētku dekorācijas. Tā nu ir sanācis, ka cilvēkiem bieži vien materiālā puse šajos svētkos gūst virsroku. Protams, arī es pati skrienu pēc dāvanām un pēdējā brīdī mēģinu, ko vērtīgu iegādāties saviem tuvajiem cilvēkiem, lai viņiem ir liels prieks, saņemot dāvanu,» situāciju komentē Maija.

Vaicājot, ko pati aktrise vēlas lūgt dāvanā Ziemassvētku vecītim, viņa ilgi domā un tad atklāj: «Jā, bet es nezinu, vai vecītis to var atnest. Iespējams, ja to lūgtu vecītim, es viņu tikai samulsinātu! Katrā ziņā ne vienmēr visas atbildes var atrast vecīša maisā!»

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu