Lauris Reiniks cer, ka pasaules gala tomēr nebūs (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Viens no populārākajiem latviešu dziedātājiem Lauris Reiniks jau rīt «Arēnā Rīga» sniegs savu krāšņo Ziemassvētku koncertšovu. Gatavojoties vērienīgajam notikumam, dziedātājs jau visu decembri dzīvo Ziemassvētku noskaņās. Lai arī viņa koncerts ir dienu pirms solītā pasaules gala, Lauris cer, ka tas nepienāks.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Lauris stāsta, ka koncerts tik tiešām būs grandiozs, jo tajā piedalīsies Vidzemes kamerorķestris, instrumentālā grupa «MC orķestris», Agra Daņiļeviča vadītā deju grupa «Dzirnas», operdziedātāja Elīna Šimkus, dziedātāja Jana Kay, koris «Pa saulei», bērnu popgrupa «Knīpas un knauķi», «Laimas muzykanti», kā arī dziedātāja ģimene – māsa Rūta un vecāki Dace un Artūrs Reiniki. Koncertšovs paredzēts divās daļās, un tā režiju Lauris veidojis kopā ar Aiju Strazdiņu.

Dziedātāja iepriekšējā koncertšovā «Sapņi piepildās nakts veikalā», kas 2007. gada 30.novembrī izskanēja Ķīpsalas izstāžu hallē, Lauri redzējām zirga mugurā, tādēļ skatītāji ar interesi gaida, kādu pārsteigumu dziedātājs būs sagatavojis šoreiz.

Foto: facebook.com

Lai arī nākamajā dienā pēc Laura grandiozā koncerta mediji izziņojuši pasaules galu, dziedātājs par šo faktu nekreņķējas. «Vispār jau mani interesē pasaules gals, bet esmu lasījis arī publikācijas, ka to atcēla. Es ceru, ka nebūs pasaules gals, jo man vēl jāpagūst ekskursijā aizbraukt,» bilst dziedātājs, kuram ar saviem mīļajiem cilvēkiem nākamā gada sākumā ieplānots ceļojums uz siltajām zemēm. «Mums tas ir ikgadējs ģimenes ceļojums, bet šogad brauksim ar draugiem, jo vecāki tajā laikā netiek,» sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» nosaka dziedātājs.

Vaicāts, ar ko Laurim asociējas vieni no gada sirsnīgākajiem un ģimeniskākajiem svētkiem - Ziemassvētki, viņš stāsta: «Vienlaikus priecīgi, bet tajā pašā laikā skumji. Ziemassvētki nevienā mājā nav vienādi – kāda ģimene dodas uz mežu, karina kokos ābolus stirniņām, bet citi krāšņi izdekorē māju, vēl kāds iet ķekatās, bet kādam ir ļoti skumji un vientuļi. Ziemassvētki vispār ir ļoti depresīvs laiks, jo šajā laikā visi cilvēki, ieskaitot mani, pārvērtē savu dzīvi. Tad domāju, kas man ir izdevies un kas nav, uzdodu sev jautājumu – kāpēc es vispār dzīvoju? Tādi eksistenciālas dabas jautājumi man rodas Ziemassvētkos. Man šie svētki ļoti patīk, lai arī saistās ar šīm emocijām, tādēļ Ziemassvētku rītā vienai no šīm emocijām jāļauj izfiltrēties un ar to emociju ir jāiet tālāk.»

Ziemassvētkus Lauris svin savās vecāku mājās Tērvetē. Lauris neatminas, ka savulaik bērnībā būtu rakstījis vēstules Ziemassvētku vecītim. «Tradicionāli tie ir ģimenes svētki. Ziemassvētkos atbrauc arī vecvecāki. Tiek pieminēti tie, kas nav klāt. Ir milzīga pārēšanās līdz bezsamaņai, ka nevar paelpot. Tad visi paliekam pa nakti vecāku omulīgajā dzīvoklītī,» viņš skaidro.

Lauris nežēlo naudiņu, kad Ziemassvētkos iegādājas dāvanas sev mīļajiem cilvēkiem. Vienam cilvēkam, iegādājoties dāvanu, Lauris rēķinās ar 20 latiem.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu