Elīna Dzelme atklāj personālizstādi, ko apmeklē arī ietekmīgais Loginovs (39)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Pievilcīgā Dailes teātra aktrise un māksliniece, režisora Dž. Dž. Džilindžera sieva un meitiņas Hannas māmiņa Elīna Dzelme restorānā «Fabrikas restorāns» atklāja krāšņu personālizstādi «fALLin12». Izstādes atklāšanu apmeklēja Elīnas kolēģi – Lilita Ozoliņa, Vita Vārpiņa un Ģirts Ķesteris, kā arī mākslas zinātniece Sarmīte Sīle un mākslinieks Aivars Vilipsons un pat ietekmīgais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs ar sievu Irinu Gorbatikovu.

Omulīgajā Ķīpsalas «Fabrikas restorānā» Elīna Dzelme, skaisti saposusies drosmīgā mežģīņu kleitā, gaidīja viesus uz savas personālizstādes «fALLin12» atklāšanu.

Šī ir Elīnas trešā personālizstāde - pirmā izstāde «FEST ANTIFRIGIA» notika 2011.gada pavasarī Rīgas mākslas telpas Izglītības zālē, bet pērnruden personālizstāde «Vīns» bija aplūkojama «Vīna Studijā».

Izstādē «fALLin12» apskatāmie darbi tapuši šā gada rudenī. Elīna Dzelme atzīst, ka «tajos dominē spilgtas krāsas un spilgtas emocijas, un visa centrā, kā allaž, ir sieviete. Šis rudens aktrisei un māksliniecei bijis īpaši radošs, jo viņas lomu klāstam pievienojas vairākas jaunas, kas tiek atveidotas jaunajā Dailes teātra izrādē «Eņģeļi Amerikā».

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Elīna Dzelme atklāj, ka, gleznojot savus mākslas darbus, eļļas krāsu vietā nu izmantojot akrilu, kuram nav tik specifiska smarža kā eļļas krāsām. Izstādē apskatāmas astoņas gleznas, kuras ikviens interesents var arī iegādāties. Elīna noslēpumaini klusē un precīzu skaitli nenosauc, kad runa ir par gleznas cenu, bet norāda, ka kaulēšanās nenotiek un glezna maksā konkrētu naudas summu, kas ir 1000 latu robežās. Lai arī māksliniecei mājās nav it nevienas pašas zīmētās gleznas, viņas radītos mākslas darbus iegādājas teātra kolēģi.

Elīna Dzelme, raksturojot savas jaunākās gleznas, atzīst, ka viņai gan glezniecībā, gan uz skatuves svarīga ir ironija: «Ir ļoti viegli uz kaut ko «iegruzīties» un būt baigi patiesam, atklātam, skarbam un globālam. Taču ironija liek norobežoties un abstrahēties. Ironijas deva ir nepieciešama, lai nepadarītu visu pārāk smagu. Jā, es mīlu ironiju un pati esmu diezgan ironiska.»

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu