«Ēnu spēles» noslēdzas ar asiņainām kāzām (79)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Beidzamajā seriāla «Ēnu spēles» sērijā detektīvi Gabriela un Roberts par darbu šajā dienā pat nedomā, jo dodas uz Rūķīša māsas kāzām. No profesionālajiem pienākumiem abiem gan neizdodas izvairīties, jo kāzu svinību laikā tiek nogalināta līgavas draudzene Laila. Gabrielai un Robertam līdz mirklim, kad notikuma vietā ieradīsies policija, ir jānoskaidro, kurš no kāzu viesiem ir slepkava.

Seriāls «Ēnu spēles» sākās ar viesībām, un arī beidzamajā sērijā notikumi noris svinībās, tikai abu galveno varoņu attiecības ir mainījušās. Sākumā Roberts Gabrielu necieta ne acu galā, turpretī tagad jau pasprūk abu starpā arī mīļvārdiņi.

Šajā sērijā piedalījās Latvijas Nacionālā teātra aktieri – Inga Misāne un Mārtiņš Brūveris, Anta Aizupe un Juris Jope, kā arī Liepājas teātra aktieris Leons Leščinskis.

Misānei nācās iejusties īpaši pikantā epizodē, apakšveļā un zeķturos dejojot striptīza cienīgu deju.
Foto: TV3
Foto: TV3

Savukārt detektīvfilmas scenārija autore Gunta Kalniņa atzīst, ka bija ārkārtīgi interesanti rakstīt «Ēnu spēļu» scenāriju, jo, salīdzinot ar «UgunsGrēku», tas bija kaut kas pilnīgi jauns. «UgunsGrēka» sērijas garums ir īsāks un tas ir visdažādāko žanru mikslis, bet «Ēnu spēlēs» bija jārēķinās ar krietni garāku sēriju un tīru detektīva žanru.

INTERESANTI PAR SERIĀLU «ĒNU SPĒLES»:

  • 11 sērijas;
  • 82 aktieri;
  • 64 filmēšanas vietas;
  • 57 filmēšanas dienas un 7 nakts filmēšanas;
  • 140 kostīmi aktieriem;
  • 583 iztērētas baterijas radio mikrofoniem;
  • 778 filmēšanas stundas;
  • 2045 stundas safilmētā materiāla;
  • 23 cilvēku radošā un tehniskā komanda.

«UgunsGrēku» neizkonkurēja, vairāk neuzņems

Aģentūras «TNS» dati liecina, ka «Ēnu spēlēm» pirmo sēriju noskatījās 235,7 tūkstoši skatītāju, kas ļāva filmai septembrī ierindoties visvairāk skatīto raidījumu saraksta augšgalā, savukārt oktobrī tās auditorija bija vidēji 174 tūkstoši katrai sērijai, kas nozīmēja desmito vietu visvairāk skatīto raidījumu vidū Latvijā.

«Ēnu spēlēm» tomēr izkonkurēt «UgunsGrēku» neizdevās...

«Pagaidām filmu vairs nav plānots uzņemt,» par seriāla nākotni saka televīzijas TV3 pārstāve Marta Zandersone.

Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu