Marija Bērziņa: «Sevi jāradina pie labo darbu darīšanas!» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Klātesošie pasākuma viesi neslēpa emocijas un necentās valdīt asaras, ļaujot tām vaļu sirsnīgajā labdarības akcijas «Nāc līdzās Ziemassvētkos!» atklāšanā, kad sabiedrībā populāri ļaudis kopā ar fonda «Nāc līdzās!» bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām prezentēja jauno mūzikas albumu un 2013. gada fotokalendāru.

Fonda «Nāc līdzās!» laureāti Ziemassvētku noskaņā dzīvo jau no augusta radošās nometnes, kur ieskanējās pirmie dziesmu akordi un jaunieši kopā ar muzikālo vadītāju Aigaru Grāveru un skolotājiem izvēlējās un sāka apgūt muzikālo repertuāru. Paralēli katram bērnam un jaunietim tika atrasts kāds no Latvijas profesionālajiem skatuves māksliniekiem, ar kuriem kopā «Nāc līdzās!» laureāti ir ierakstījuši mūzikas albumu un uzstāsies vienotā priekšnesumā uzvedumā «Betlēmes zvaigzne», kas notiks 11. decembrī Rīgas Domā.

Ar Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Mariju Bērziņu sirsnīgajā Ziemassvētku akcijas pasākumā grib nofotografēties teju vai katrs akcijas dalībnieks. Puiši Marijai čukst, ka vēlas, lai viņa atgriežas iemīļotajā seriālā «UgunsGrēks», jo ar lielu interesi sekojuši viņas atveidotās varones Ritas gaitām. Aktrises talanta cienītāji lepni paziņo, ka redzējuši visas seriāla sērijas, kurā Marija spēlējusi Ritu.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Marija pēc tam, kad uz jaunā ierakstu albuma atstājusi vairākus autogrāfus, atklāj, ka visus iepriekšējos gadus sekojusi līdzi fonda «Nāc līdzās!» aktivitātēm un šogad arī viņa uzaicināta iesaistīties labdarības akcijā. Marija kopā ar meiteni Kristiānu no Aizputes iedziedājusi Ziemassvētku dziesmiņu jaunajā ierakstu albumā un kopā ar «Nāc līdzās!» laureāti Diānu vadīs uzvedumu «Betlēmes zvaigzne». Aktrise stāsta, ka Kristiāna ir ļoti sirsnīga jaunkundze, turklāt uzdāvinājusi Marijai pašas ilustrētu grāmatu.

«Gribu uzsvērt, ka ir ļoti daudz to, kuri nekad nenonāks starmešu gaismā un netiks slavināti, bet viņi katru dienu dara to darbu un ir kopā ar tiem cilvēkiem, kam ir īpašas vajadzības. Vai tie ir ārsti, māsiņa vai šo cilvēku ģimenes – vecāki, māsas un brāļi. Viņiem par to pienākas vislielākais nopelns un apbalvojums,» savu viedokli pauž Marija. Viņa atzīst, ka ir ļoti sāpīgi, ka par šiem cilvēkiem lielākoties domā līdzcilvēki, nevis valdība. «Vienā no šā gada nogales labdarības pasākumiem dzirdēju salīdzinājumu, ka kaķi viens otru laiza un mīļo katru dienu. Tad nez kāpēc mēs gaidām vienu reizi gadā, lai nodotos labdarībai? Domāju, ka sevi jāradina pie labo darbu darīšanas, jo tā vienkārši ir jādara,» nosaka aktrise.

Ziemassvētku koncertuzveduma scenārija autors Kārlis Anitens «Nāc līdzās!» labdarības pasākumos iesaistās jau piekto gadu. «Kā jau akcijas veidotāja un radošā direktore Sarma Freiberga teica: «Ja tu te tiec iekšā, tad ārā tikt negribas.» Es katru gadu zinu, ka būs šis pasākums. Man pašam ir ļoti interesanti ar šiem bērniem un jauniešiem strādāt. Mēs pieaugušie izdomājam, ka šiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir grūti. Nekas viņiem nav grūti! Ja mums ir sāpīgi, tad varbūt savā ikdienā darām kaut ko ne tā, kā vajadzētu, ja pēkšņi Ziemassvētkos mums ir sāpīgi. Esmu pieradis ar viņiem strādāt, kā ar lieliem un īstiem māksliniekiem, kuriem tu vari dot uzdevumus. Viņu atbildības sajūta ir ārkārtīgi liela,» par savu sadarbību ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām stāsta Anitens.

Mūziķis Aigars Grāvers šajā labdarības akcijā iesaistījās pirms trīs gadiem. Šogad uzvedumā «Betlēmes zvaigzne» muzikālo pavadījumu izpildīs orķestris Grāvera vadībā. Viņš arī veidojis aranžijas koncerta dziesmām. «Strādājot ar šiem jauniešiem ierakstu studijā, es aizmirstu, ka viņiem ir kādas īpašas vajadzības, strādāju kā ar līdzvērtīgiem. Nevis sačkojam un viens ap otru čubināmies, bet strādājam,» atklāj Grāvers.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Rīgas Doma kasē un «Biļešu paradīzes» kasēs. Apmeklētāji pret ziedojumu koncerta laikā varēs iegūs savā īpašumā mūzikas albumu ar koncertā izskanējušajām dziesmām un «Nāc līdzās!» fotokalendāru. Albumu un kalendāru būs iespējams iegādāties arī fonda labdarības tirdziņā t/c «Spice Home» līdz 23. decembrim.

Labdarības akcijas «Nāc līdzās Ziemassvētkos!» laikā 100 000 cilvēku visā Latvijā savās pasta kastītēs saņems bērnu zīmētās Ziemassvētku apsveikumu kartītes, kuras tie varēs sūtīt tālāk saviem draugiem.

Ieņēmumi no koncerta biļetēm un akcijas «Nāc līdzās Ziemassvētkos» laikā savāktie ziedojumi tiks izmantoti bērnu talantu tālākai attīstībai.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu