«UgunsGrēka» aktrise pieklājības robežās atklāj savus vīriešus (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šomēnes grāmatnīcu plauktos nonākusi populārā TV seriāla «UgunsGrēks» Zentas lomas atveidotājas, Valmieras Drāmas teātra izrāžu vadītājas Regīnas Devītes grāmata «No Zentas līdz Zentai», kas tapusi, aktrisei sarunājoties ar žurnālisti Ingu Jērumu. Grāmata ir Regīnas dzīvesstāsts, kurā profesionālā darbība mijas ar privāto dzīvi, tai skaitā vīriešiem.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Regīna Devīte atklāj, ka šī ir pirmā grāmata, kas sarakstīta par viņu. Lai arī grāmatas nosaukums ir «No Zentas līdz Zentai», aktrisei labpatīk, ka viņu uzrunā vārdā Regīna. Vaicājot, kāpēc grāmatai par aktrisi izvēlēts nosaukums «No Zentas līdz Zentai», Regīna Devīte atklāj, ka viņas mamma ir Zenta, Valmieras teātrī spēlējusi Zentas lomu, kā arī ir populārā seriāla «UgunsGrēks» Zenta. Aktrise nesūrojas, ka cilvēki viņu līdz pat mūža beigām dēvēs par Zentu. Turklāt, kad no viesizrādes kādā attālākā lauku nostūrī aktrise ar režisoru, arī aktieri Ivaru Lūsi iegājusi veikalā, pārdevēja, ieraudzījusi abus skatuves māksliniekus, iesaukusies, ka, redz, kā notiek, jo arī reālajā dzīvē Zenta ir kopā ar Krisīti (šo lomu Ivars Lūsis atveido «UgunsGrēkā». - Red. piez.).

Regīna Devīte atzīst, ka nožēlo, ka savos jaunības gados nav rakstījusi dienasgrāmatu. «Cilvēka atmiņa jau ir tāda dīvaina, jo daudz ko atsijā. Daudz ko vairs neatceros. Ja būtu rakstījusi dienasgrāmatu, tad būtu vairāk interesantu stāstu par manu jaunību un par teātri. Es teātrī strādāju jau no 1978. gada, un, kad paskaties atpakaļ, tad liekas, ka tikai vakar esmu sākusi strādāt,» viņa secina.

Arī privātās dzīves detaļas un piedzīvojumus ar vīriešiem aktrise atklāj savā grāmatā. «Man ir bijušas ļoti daudzas intervijas, un žurnālistiem pirmais jautājums - nu, kā jums ar tiem vīriešiem? Tas interesē visus. Nu ko lai dara? Acīmredzot tas interesē lasītājus. Tad arī iespēju robežās, nevienu neaizskarot un pāri nenodarot, pastāstīju tik, cik ir pieklājīgi stāstīt par citiem cilvēkiem un vīriešiem manā mūžā. Un nav jau arī ko apbižot. Es uzskatu, ja man ar kādu cilvēku ir bijušas ciešas, tuvas attiecības, viņš jau tāpat paliek manā dzīvē, jo tomēr ir kopā nodzīvots laiks. Man nav tādu traģisku gadījumu, ka mani kāds būtu nežēlīgi pametis vai pāri nodarījis, tādēļ pret saviem vīriešiem jūtu pateicību,» skaidro aktrise.

Visnozīmīgākais Regīnas vīrietis viņas dzīvē ir dēls Artūrs, ko aktrise viena pati uzaudzinājusi. «Dēlam esmu pateicīga, ka viņš no manis vēl nav atteicies. Kad Zentai vienmēr seriālā ir kādas trakulības, es vaicāju dēlam: «Vai tu no manis vēl neesi atteicies?» Viņa draugi un paziņas gan neizsaka aizrādījumus par mammas atveidotās varones negantajām gaitām, bet viņš dažreiz atzīst: «Mamm, es negribu nekur ar tevi iet, jo visi atskatās!» Es jau to vairs nejūtu, bet dēls to pamana,» atklāj Regīna Devīte.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu