Viesi malko vīnu pirmizrādes «Trīs vīri kūrortā» ballītē (26)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Vakar, 29. novembrī, Latvijas Nacionālajā teātrī norisinājās pirmizrāde - režisora Valda Lūriņa iestudējums «Trīs vīri kūrortā», kurā galveno lomu spēlēja Voldemārs Šoriņš. Aktierim Šoriņam nupat aizritēja 60 gadu jubileja. Pasākumu apmeklēja un pēc izrādes malkoja vīna glāzi arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura pēc izrādes teica runu.

Ēriha Kestnera lugas «Trīs vīri kūrortā» izrāde tiek dēvēta arī par jautru pasaku pieaugušajiem. Pēc izrādes režisors Lūriņš atzina, ka komēdijas žanrs ir viens no vissarežģītākajiem, taču šis iestudējums, viņaprāt, ir izdevies.

«Var jau būt, ka valstī kaut kas nav kārtībā.

Ekonomika mums ir tāda, kāda viņa ir. Valsts stāvoklis ir tāds, kāds viņš ir.

Laika apstākļi ir tādi, kādi viņi ir, bet teātris mums ir lielisks, ar lieliskiem aktieriem,» savā runā teic Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Aktrise Sanita Pušpure
Aktrise Sanita Pušpure Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Arī aktrise Sanita Pušpure, kura izrādē atveidoja miljonāra Toblera (aktiera Voldemāra Šoriņa) meitu Hildagaru, ir gandarīta par paveikto: «Domāju, ka skatītāju reakcija zālē parādīja to, ka mērķis ir sasniegts. Šī nav izrāde, kurā ir dziļa filozofija, tā ir viegla izrāde, lai sniegtu skatītājiem prieku. Man šķiet, ka tā vispār ir izrāde par prieku.»

Tiem, kas nav vēl nav noskatījušies izrādi «Trīs vīri kūrortā», Sanita smej: «Ja viņi negrib, lai viņi nenāk.» Un tomēr turpina: «Man gribas ticēt, ka šī izrāde sniedz prieku, un šodien pēc vakardienas ģenerālmēģinājuma man pienāca klāt viens cilvēks un teica - paldies, ka mani tik ļoti sasmīdinājāt. Man par to ir prieks. Mani priecē tas, ka cilvēki gūst pozitīvas emocijas. Ceru, ka tie cilvēki, kuri atnāks, iegūs prieku, savukārt, ja viņi būs skeptiski noskaņoti, tad es ceru, ka tas mainīsies. Ja nē - protams, ka žēl.»

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu