Egles iedegšana, gadatirgi, u.c. brīvdienu ceļvedī (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daudzviet cilvēki, sekojot katoļu tradīcijām, šosvētdien aizdegs pirmo Adventes sveci, kas vēsta, ka baltie Ziemassvētki jau tuvojas. Tāpat daudzviet Latvijas pilsētās tiks aizdegts vēl kāds svētku vēstnesis - izrotāta Ziemassvētku egle. Nedēļas nogalē gaidāmi arī vairāki gadatirgi un pasākumi.

Egles iedegšanas pasākumi Latvijā

Foto: LETA

Dobele: 1. decembrī no plkst. 15:30 Tirgus laukumā.

Balvi: 2. decembrī no plkst. 17:00 laukumā pie Kultūras un atpūtas centra.

Liepāja: 2.decembrī Rožu laukumā Liepājā tiks iedegta Ziemassvētku egle.

Aizkraukle: 1.decembrī plkst.16 Aizkraukles pilsētas centrālajā laukumā.

Sigulda: 2.decembrī plkst.17.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā notiks Siguldas Ziemassvētku egles iedegšanas svētki.

Ventspils: 1.decembra pievakarē Ventspilī iedegs svētku egles, krāsainu spuldzīšu virtenes un dažādus vides objektus.

Rīga: 2. decembrī plkst. 18:00 ar svinīgu Rīgas galvenās egles iedegšanas pasākumu atklās ikgadējo Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu Doma laukumā, bet plkst. 16.30 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (Vienības gatve 45) teritorijā tiks iedegta Rīgas dāvinātā Ziemassvētku egle.

Reliģiskie koncerti

Foto: LETA

Šajā dienā notiks arī divi koncertu cikla «Adventa mūzikas svētki Rīgā» pasākumi - plkst.12.30, piedaloties Ievai Akuraterei, Matīsam Akurateram un Leonam Sējānam, koncerts notiks Mežaparka evaņģēliski luteriskajā baznīcā, bet plkst.17 koncerts notiks Rīgas Reformātu baznīcā (LELB Jauniešu centrā), un tajā piedalīsies Kaspars Dimiters, Jēkabs Dimiters un Stefans Ezra Dimiters.

Saldus Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskā baznīcā 2.12. plkst. 20:00 Evita Zālīte, Marts Kristiāns Kalniņš, Artis Robežnieks sniegs Ziemassvētku koncertu «Es skaistu vietu zinu». Koncertprogrammā «Es skaistu vietu zinu» varēs baudīt gan skaistākās komponista Valta Pūces dziesmas «Es skaistu vietu zinu», «Ziemassvētki baltajās mājās», «Bāreņa lūgšana», «Tik klusa un svēta», «Ir spožums kāds tuvāks», «Nosalušais sunītis», gan tradicionālās Ziemassvētku dziesmas «Kas ir šis bērns», «Ne šūpulī greznā», «Jūs ticīgie nāciet», «Pār mazo ciemu ielejā», «Es skaistu rozīt zinu» un citas. Koncertā gaidāms arī īpašs pirmatskaņojums. Visām koncertprogrammā iekļautajām dziesmām tiek radīti jauni aranžējumi, ikviena melodija, pateicoties apvienotajam mūziķu sastāvam, iegūs jaunu skanējumu. Klausītāji koncertā varēs dzirdēt ne tikai klavieres, ģitāru, bet arī blokflautas skaņas, kā arī Marta Kristiāna izpildījumā ieskanēsies oboja.

Liepājas Latviešu biedrības namā 2.12. uz literāri muzikālu uzvedumu visai ģimenei «Mēs te ap eglīti» ielūdz Liepājas Tautas teātra aktieri, Dzintras Orbas vadītās bērnu un jauniešu radošās izaugsmes studijas «Gaismiņa» dziedātāji un mūziķis Normunds Kalniņš.
Režisore Ināra Kalnarāja.

Jēkabpils, Krustpils K/N 01.12. pl. 14:00 un Valmieras Kultūras centrā 2.12. plkst. 14:00 Ziemassvētki Brīnumskapī. Nu jau tradicionāli trešo gadu Latvijas bērni un vecāki Ziemassvētkus svin Brīnumskapī. Brīnumskapis šogad tiek īpaši uzposts svētkiem. Tas kļūst arvien bagātāks! Gan ar dekorācijām – jaunām drēbēm, atvilktnēm un Ziemassvētku eglīti, gan gaismām un tumsām, gan jauniem viesiem. Kaķītis Laķītis ir uzaicinājis savas labākās skolnieces – pelītes svinēt Ziemassvētkus kopā Brīnumskapī. Un arī pašam Brīnumskapim ir ko stāstīt, šoreiz kāds Ziemassvētku notikums, kurš noticis, iespējams, ar jūsu klases audzinātāju vai autobusa šoferi, vai slaveno futbolistu Bekhemu. Par ko būs stāsts šajos Ziemassvētkos? Par to, ka ikviens šai pasaulē ir bijis bērns, kurš skaitījis pantiņus pie Ziemassvētku eglītes un kura prieks par dāvanām ir redzams joprojām viņa acīs.

2.decembrī plkst. 18.00 Aizputes KN - Aizputes novada labdarības akcijas «No sirds uz sirdi» atklāšanas koncerts «Ar zvaigžņu kluso gaismu». Piedalās solists Zigfrīds Muktupāvels, komponists Jānis Lūsēns un mūziķis Jānis Lūsēns juniors.

Gadatirgi, masku gājieni, sniegavīru saieti u.c.

Foto: LETA

1.decembrī plkst. 16.00 Vēsturiskajā tirgus laukumā atklās trešo Dobeles sniegavīru saietu un novada lielo Ziemassvētku egli. Sniegavīri priecēs mazus un lielus dobelniekus un viesus visas ziemas garumā. Saieta atklāšanas dienā tirgus laukumā no pulksten 12.00 līdz 17.00 darbosies Ziemassvētku tirdziņš. No pulksten 16.00 «Pasaku nama» radošā grupa rūpēsies par jautrām rotaļām un atrakcijām. Bērnus un viņu vecākus apciemot ieradīsies Ziemassvētku vecītis. Jau pazīstamiem un iemīļotiem tēliem šogad piepulcējušies jauni, kas ir vēl raženāki - 5 metrus augsti.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš strādās no 2. decembra līdz 13. janvārim. Tirdziņš būs atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00, bet piektdienās un sestdienās līdz pat 22:00. Kā ierasts, īpašu svētku noskaņu piektdienu vakaros un brīvdienās radīs daudzveidīga kultūras programma. Ziemassvētku noskaņu papildus ierastajiem Latvijas labāko amatnieku darinājumiem un kulināru gatavotajiem gardumiem radīs īpašais «Ugunsnamiņš», kā arī Ziemassvētku vecīša namiņš ar kamīnu. Bērnus gaidīs izjādes ar poniju un lauku dzīvnieki – trusīši un jēriņi. Katru dienu darbosies karuselis, bet savā Ziemassvētku namiņā ar kamīnu mazus un lielus sagaidīs Ziemassvētku vecītis.

Tradicionālajā zemnieku un amatnieku tirdziņā 1. decembrī (10.00-16.00), «Cepuru tirgū», atradīsiet iecienītos lauku labumus, kā arī šoreiz būs iespējams iegādāties dažādu veidu siltas un interesantas cepures, laicīgi sarūpēt mīļas dāvanas, izvēlēties oriģinālu Adventes vainagu, baudīt vēlās brokastis, cukurgailīšus, karstvīnu un griezties karuselī. Paralēli tirdziņam apmeklētāji aicināti uz kultūras programmu: pirmajai Adventei veltītu Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēkņu koncertu (12.00), dāņu animācijas filmu bērniem «Lielais lācis» (14.00), kā arī 29 Latvijas fotogrāfu izstādi-izsoli «Rādītprieks», kas no 1. līdz 15. decembrim apskatāma Kalnciema kvartāla galerijā.

Šā gada 1.decembrī aicina apmeklēt eksotisku Ziemassvētku labdarības tirdziņu un iegūt spilgtas emocijas, apmeklējot 26 vēstniecību Latvijā sagatavotos dāvanu stendus, baudot dažādu valstu nacionālās virtuves un piedaloties aizraujošā izsolē. Tirdziņa norises vieta un laiks: plkst. 11:00 - 16:00 Rīgas Domes telpās, Rātslaukumā.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu