Aktieri līdz rītam lustējas «Spēlmaņu nakts» ballītē! (28)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Pēc krāšņās «Spēlmaņu nakts» apbalvošanas ceremonijas Latvijas Nacionālajā teātrī, kad balvas tika pasniegtas 18 nominācijās, sākās pasākuma neoficiālā daļa. Aktieru kuplā saime varēja nobaudīt svētku maltīti un no visas sirds izballēties teātra Baltajā zālē. Uz skatuves ar jestriem priekšnesumiem spridzināja grupas «Dzelzs vilki» puiši un aktieru saime laidās trakulīgās dejās.

Katru gadu Latvijas teātru saime gaida šo īpašo notikumu - «Spēlmaņu nakts» balvu pasniegšanu dažādās nominācijās. Lielākoties uz «Spēlmaņu nakti» ierodas tie aktieri, režisori, horeogrāfi, scenogrāfi un komponisti, kas ir aizvadītā gada nominanti. Šogad uz teātri ar speciāli šim nolūkam sarūpētām automašīnām tika atvizināti «Par mūža ieguldījumu ieguvēji» - aktieris, režisors un pedagogs Felikss Deičs un scenogrāfs Gunārs Zemgals.

Žūrija par gada labāko dramatiskā teātra izrādi atzina režisora Alvja Hermaņa Jaunajā Rīgas teātrī iestudēto uzvedumu «Oblomovs». Par gada aktrisi atzīta aktrise Elita Kļaviņa (JRT), bet nominācijā «Gada aktieris» balvu ieguva Ģirts Krūmiņš (JRT).

Uz deju grīdas visspilgtākie bija jaunie aktieri - Madara Botmane, Toms Liepājnieks un Anta Aizupe
Uz deju grīdas visspilgtākie bija jaunie aktieri - Madara Botmane, Toms Liepājnieks un Anta Aizupe Foto: Santa Sergejeva

Pēc vairāku stundu ilgās ceremonijas, kurā valdīja smiekli, prieki un laba vēlējumi, teātra saime ieturēja svētku maltīti. Savukārt jaunie aktieri – Madara Botmane, Toms Liepājnieks, Anta Aizupe, Kristians Kareļins uz deju grīdas laidās trakulīgās dejās, jo par jestriem muzikālajiem priekšnesumiem rūpējās grupas «Dzelzs vilks» puiši. Jau vēlāk jaunajiem aktieriem uz deju grīdas pievienojās kino un teātra režisors Pēteris Krilovs, kurš itin nemaz neatpalika no jaunatnes.

Kamēr vieni turpināja iestiprināties ar svētku galda labumiem, otri iemēģināja deju grīdu, bet citi viesi izklīda pa visu teātri, kur nodevās sarunām. Bija arī tādi aktieru saimes pārstāvji, kuri devās gada nozīmīgāko notikumu atzīmēt uz citām ballēšanās vietām. Taču Latvijas Nacionālajā teātrī līksmība turpinājās visu nakti.

Jestrā dejā laižas jaunie aktieri Anta Aizupe un Kristians Kareļins
Jestrā dejā laižas jaunie aktieri Anta Aizupe un Kristians Kareļins Foto: Santa Sergejeva
Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu