Demonstrēs izrādi «Kaķīša dzirnavas» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aktieris.lv

Kārļa Skalbes literārā pasaka «Kaķīša dzirnavas» ar rūķu maltiem mandeļu un riekstu miltiem ienes šā gada pirmsziemassvētku smaržu un rosību «Splendid Palace» Jaunajā zālē. Pirmizrāde notiks š.g. 2.decembrī pl. 12.00.

Biedrība «Teātris-in» veido izrādes bērniem un jauniešiem, atgādinot, cik daudz Labu un Svētīgu grāmatu joprojām ir mums atstātas mantojumā un gaida savu lasītāju.

Teātra izrādes, kas apzināti veidotas pēc klasiskā teātra principiem, pateicoties jaunajiem režisoriem, aktieriem un māksliniekiem, ir laikmetīgas un intriģējošas. Tās labās devās spēj apvienot gan humoru, gan ironiju. Un nemaz nevairās no nedaudz apslēptas didaktikas.

Izrādes «KAĶĪŠA DZIRNAVAS» režisore Arnita Jaunzeme, nule LKA režisoru kursa maģistrante, sadarbībā ar dramaturģi Gunitu Grošu saglabā Skalbes pasakas poētiskumu un latvisko garu. Tomēr šodienas skatītāju saistīs izrādes labā humora un ironijas deva, kas caurvij izrādes divus cēlienus.

Pasaka ir par Kaķīti - darbīgu Saimnieku, gandrīz aplam gādīgu Tēvu... Tai pašā laikā - pieticīgu un naivu savas «laimes kalēju». Kur ir robeža Kaķīša izturībai? Kur ir robeža cilvēku izturībai un ticībai labajam?

Tādu jautājumu uzdod ne tikai Skalbe, bet arī izrāžu veidotāji.

Vai Kaķīša vēlējums: «Dari tikai labu. Kad es kā ubags aizgāju pasaulē, tad jau bija sāpju diezgan. Kāpēc vairot sāpes? Lai vairojas labāk prieks» ir šodien dzīvotspējīgs? Vai var ar kailām rokām aizstāvēt Labo, ja Ļaunais ir it visur?

Izrādes aicinājums ir nekad neglabāt dusmas un rast iecietību. Tas ir grūts uzdevums pat pasakas varoņiem. Bet tas ir vienīgais Saprātīgais un Sevi saglabājošais lēmums katrā grūtā brīdī.

Izrādes radošā komanda

Rūķis Opis - Aivars Siliņš

Rūķis Mazdēls - Romāns Bargais

Kaķītis - Rūdolfs Plēpis

Melnais Runcis Pusaste - Zigurds Neimanis vai Imants Vekmanis

Meitas: Trīnīte - Elizabete Nīmane; Četrīte - Zane Aļļēna

Znoti - Imants Pakalnietis, Romāns Bargais

Karalis - Aivars Siliņš

Princese - Zane Aļļēna

Ragana - Elizabete Nīmane

Režija - Arnita Jaunzeme

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu