Ko Andris Biedriņš var nopirkt par šā gada algu - 5,6 miljoniem latu (69)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Augumā raženais latviešu basketbolists NBA kluba «Goldensteitas Warriors» spēlētājs Andris Biedriņš aizejošajā gadā saglabā līderpozīcijas vislabāk atalgoto Latvijas sportistu sarakstā.

Žurnāls «Otkritij Gorod» veicis pētījumu, lai noskaidrotu, kuri Latvijas sportisti aizejošajā gadā saņēmuši vislielākos ienākumus. Šogad topa virsotnē ierindojies vienīgais latvietis, kurš spēlē Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš. Viņš algā saņēmis 10,2 miljonus dolāru (5,6 miljonus latu). Biedriņš 2008.gada jūlijā noslēdza sešu gadu līgumu ar Goldensteitas «Warriors» komandu par 54 miljoniem dolāru (29,6 miljoniem latu), bet katru nākamo sezonu latvietis aizvada arvien sliktāk un šosezon jau kļuvis par izteiktu vienības rezervistu. ASV mediji Biedriņu min kā vislabāk apmaksāto 13. spēlētāju visā līgā.

Biedriņam ir ne tikai lieliska finansiālā situācija, bet arī laimīga privātā dzīve. Vasarā viņš mija gredzenus ar sava dēliņa Emīla māmiņu Madaru. Andra un Madaras attiecības aizsākās 2009. gada vasarā. 2010. gada pavasarī abi apstiprināja runas par saderināšanos, bet jau 2011. gada 5. aprīlī, trīs dienas pēc Andra 25 gadu dzimšanas dienas, Madara laida pasaulē dēliņu Emīlu.

Dzīvesstila portāls «Sejas» ielūkojās ekskluzīvu pirkumu sarakstā, ko par 5,6 miljonu latu nopelnīto algu, varētu iegādāties latviešu populārais basketbolists.

Latviešu basketbolists Andris Biedriņš mierīgi var atļauties par savu nopelnīto šā gada algu iegādāties sev un sieviņai Madarai vēl jaunākus "Ferrari" spēkrata modeļus
Latviešu basketbolists Andris Biedriņš mierīgi var atļauties par savu nopelnīto šā gada algu iegādāties sev un sieviņai Madarai vēl jaunākus "Ferrari" spēkrata modeļus Foto: Reuters

Biedriņš savai ģimenei varētu atļauties nopirkt tik ekskluzīvu villu Losandželosā kā popzvaigznei Britnijai Spīrsai, - kurā ir piecas guļamistabas, septiņas vannas istabas, kamīns, baseins un citas ekstras, turklāt villa būvēta 2010. gadā. Iegādājoties šādu villu, Andris varētu sevi un mīļoto sieviņu iepriecināt ar 2011. gadā ražotiem «Ferrari» spēkratiem un, lai nav jāpaliek gluži bez naudas kabatā, vienu miljonu dolāru pietaupīt sadzīves tēriņiem.

Tūlīt aiz Biedriņa žurnāla veidotajā sarakstā atrodami četri Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu hokejisti - Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas «Lokomotiv») ar 700 000 latu, Lauris Dārziņš (Kazaņas «Ak Bars») ar 640 000 latu, Sandis Ozoliņš (Mitišču «Atlant») ar 560 000 latu un Jānis Sprukts (Maskavas CSKA) ar 540 000 latu.

Savukārt pelnošāko sportistu saraksta piektās vietas ieguvējs hokejists Jānis Sprukts nevarētu atļauties tik šiki dzīvot kā Biedriņš. Ar viņa nopelnīto gada algu varētu iegādāties 2011. gada «Ferrari» modeļus sev un sievai, bet no Britnijas 8,5 miljonu dolāru vērtās mājas Spruktu ģimenei nāktos atteikties.

Komentāri (69)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu