Bonda jaunās filmas «Skyfall» pirmizrāde Londonā (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REUTERS/ScanPix,/AFP/LETA

Londonā norisinājās Džeimsa Bonda filmu 23.turpinājuma - «Skyfall» pirmizrāde, kurā piedalījās galvenās lomas atveidotājs Daniels Kreigs, kā arī aktieri Džūdija Denča un Havjers Bardems. Pirmizrādi apmeklēja arī karaliskais pāris - princis Čārlzs un viņa dzīvesbiedre Kornvolas hercogiene Kamilla.

Kreigs, kurš tēlojis slaveno spiegu pēdējās trīs Džeimsa Bonda filmās, paziņoja, ka esot pagodināts spēlēt leģendāro varoni filmu franšīzes 50.jubilejas gadā.

«Būt daļai no 50.gadadienas filmas ir īsts pagodinājums,» aktieris teica telekanālam «Sky News».

«Man tā šķiet pat vēl īpašāka nekā iepriekšējās daļas.»

Kreigs arī atklājis, ka šī filmas daļa prasījusi daudz darba un šobrīd viņš plāno pelnītu atpūtu!

«Operācijā «Skyfall»» stāstīts par uzbrukumu britu ārējās izlūkošanas dienestam MI6 un aģenta 007 centieniem uzveikt pretinieku, ko atveido spāņu aktieris Bardems. Bondiānas 23. filmā tiek pārbaudīta Bonda uzticība M brīdī, kad cilvēki no viņas pagātnes sāk viņas medības. Kad sākas uzbrukumi MI6, aģentam 007 ir jāatklāj, kas ir briesmu avots, un jāiznīcina tas, lai ko tas maksātu.

Angļu režisors Sems Mendess norādīja, ka viņa pirmās Džeimsa Bonda filmas uzņemšana neesot bijusi viegla. «Franšīze ir sabiedrības īpašums, pret kuru tieši tā arī jāizturas. Bonda filmas veidošanu nedrīkst uzņemties cilvēks, kas nespēj pārvarēt grūtības un izdabāt skatītāju gaidām, tas rada gandarījumu. Ar to ir jāsamierinās,» viņš sacīja.

Kritiķi atzinīgi novērtējuši franšīzes jaunāko daļu, sakot, ka tā ir viena no labākajām līdz šim iznākušajām filmām par Bondu, savukārt laikraksts «Daily Mail» Bardema varoni nodēvēja par «vienu no baismīgākajiem» ļaundariem.

Pirmizrādi Karaliskajā Alberta zālē vēroja Lielbritānijas kroņprincis Čārlzs.

Bonda franšīze ir viena no veiksmīgākajām filmu sērijām pasaulē. 22 līdz šim oficiāli iznākušo filmu kopējie ienākumi pārsniedz piecus miljardus dolāru (2,7 miljardus latu).

Kā jau ziņots, šomēnes aprit 50 gadi kopš franšīzes pirmās filmas «Dr. No» iznākšanas. Notikumam par godu Londonā tika rīkota Džeimsa Bonda filmu piemiņas lietu izsole, kā arī

izsludināta Vispasaules Džeimsa Bonda diena, kas svinama 5.oktobrī.

Latvijā kinolente tiks demonstrēta jau jaunnedēļ - no 2.novembra.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu