Kā Ilze Ķuzule-Skrastiņa iepazina privātdetektīves ikdienu (54)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Īsā laika posmā jaunā TV3 daudzsēriju detektīvfilma «Ēnu spēles» iekarojusi skatītāju uzmanību un televīziju piedāvāto seriālu, filmu, šovu un raidījumu reitingu tabulā ierindojusies pirmajā vietā. Seriālā galvenās privātdetektīvu lomas atveido Latvijā populāri aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Ainārs Ančevskis. Par detektīves profesiju Ilze, filmējoties seriālā, uzzinājusi daudz interesantu lietu un atzīst, ka tā ir fiziski un psiholoģiski smaga nodarbošanās.

Dailes teātra aktrisei Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai ir piesātināts darba grafiks teātrī, tādēļ pašai nemaz nav izdevies četrus svētdienas vakarus atrasties pie TV ekrāna, lai noskatītos seriāla jaunākās sērijas. «Aizvadītajā svētdienā redzēju tikai pusi sērijas, jo, tā kā man mājās ir divi ļoti aktīvi bērni, tad par visiem 100% nemaz nevaru pieslēgties TV ekrānam,» atklāj aktrise un piebilst, ka seriālu var apskatīt internetā, un līdzko viņai būs brīvāks brīdis, Ilze noteikti saņemsies noskatīties kādu sēriju pilnībā. Taču tai pašā laikā viņa atzīst, ka uz sevi TV ekrānā ir bailīgi un mazliet jocīgi skatīties.

TV3 seriālā "Ēnu spēles" pievilcīgā aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa atveido galveno lomu un iejūtas privātdetektīves Gabrielas Ozoliņas tēlā
TV3 seriālā "Ēnu spēles" pievilcīgā aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa atveido galveno lomu un iejūtas privātdetektīves Gabrielas Ozoliņas tēlā Foto: Publicitātes foto

Aktrise stāsta, ka detektīves tēlā iejutusies pirmo reizi mūžā. «Protams, tas bija jauns izaicinājums,» viņa piebilst. Savu Gabrielas Ozoliņas tēlu Ilze izveidojusi sadarbībā ar seriāla režisori Intu Gorodecku. «Tikai filmēšanas gaitā kopā ar režisori atradām mana tēla līniju,» atzīst aktrise.

Melnajā nakts stundā tiek atšķetināts kāds noziegums
Melnajā nakts stundā tiek atšķetināts kāds noziegums Foto: Publicitātes foto

Viņas atveidotā varone Gabriela seriāla pirmajās sērijās sāk darboties praksē kā detektīve, jo līdz tam studējusi jurisprudenci. «Manai varonei jau iepriekš nav bijis praktisku iemaņu un reālas izpratnes par šo profesiju. Tikai ar katru nākamo sēriju viņai rodas izpratne par šo nodarbi. Gabriela ir ambicioza, jauna sieviete un gatava jebkuriem līdzekļiem sevi pierādīt un mesties iekšā jūrā,» stāsta aktrise.

Filmējoties seriālā, Ilze Ķuzule-Skrastiņa iepazinusi arī dažādas detektīves profesijas nianses, piemēram, kā vākt lietiskos pierādījumus un citas tehniskas lietas. Taču teikt, ka viņa apguvusi jaunu - detektīves arodu, tā vis nevarot. «Esmu tikai gaisu apostījusi. Tā ir tikai maza kripatiņa, ko esmu uzzinājusi un iemācījusies. Šī profesija ir ārkārtīgi smags darbs gan morāli, gan psiholoģiski. Tie ir ļoti gudri cilvēki, kas ar to nodarbojas. Viņi ir lielām dotībām un intuīciju apveltīti, erudīti,» detektīva profesiju raksturo aktrise.

Ilze neslēpj prieku, ka «Ēnu spēles» tik īsā laika posmā kļuvušas par skatītu seriālu un ierindojušās skatītāko pārraižu topa virsotnē. «Es ne tik ļoti par sevi priecājos kā vairāk par tehnisko personālu un radošo komandu, jo tas ir viņu izlolots darbs. Man ir patiess prieks, ka šim seriālam ir labi reitingi, tie ir mūsu darba augļi,» teic aktrise.

Ilze Ķuzules-Skrastiņas atveidotā varone dodas izmeklēt kādu sarežģītu lietu
Ilze Ķuzules-Skrastiņas atveidotā varone dodas izmeklēt kādu sarežģītu lietu Foto: Publicitātes foto

Kādā no nākamajām TV3 seriāla «Ēnu spēļu» sērijām Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu, pildot detektīves pienākumus, redzēsim pāris ekstrēmās epizodēs.

Komentāri (54)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu