Miljonāre Pulkinena uzcēlusi māju jūras krastā (106)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja miljonāre Irēna Pulkinena nebūvētu savu vasaras māju pašā jūras krastā, tad viņa jau noteikti baudītu sauli un jūru Karību jūras salās. Pēc aizvadītās vasaras miljonāre vairs pati sevi nepazīst, jo nu viņa kļuvusi par kārtīgu lauku saimnieci, kas rušinās pa puķu dobēm, stāda un ravē.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Irēna Pulkinena atklāj, ka visu aizvadīto vasaru pavadījusi, būvējot savu vasaras māju Skultē pašā jūras krastā.

Ierasto šiku un glamūru nomaina lauku darbi

«Mana vasarnīca ir gandrīz gatava. Tur ir ļoti skaista vieta. Lai arī tā māja man tik ļoti nav vajadzīga, bet zemesgabals atrodas pašā jūras krastā. Un es jau pati esmu no Tukuma, no laukiem nākusi, tāpēc uz vecumdienām pie zemes velk. Pirms desmit gadiem biju nopirkusi šo zemesgabalu, un visu laiku tas stāvēja aizaudzis, līdz beidzot nolēmu uzbūvēt sev vasarnīcu. Sākumā iztīrīju teritoriju, tad iesēju zāli, braucu pļaut zāli, pēc tam izraku dīķi un iestādīju ūdensrozes, līdz nolēmu, ka jāuzceļ arī guļbūves māja. Man pilnīgi netipiska ēka ar lauku antikvārām mēbelēm un lauku virtuvi un kamīnu. Es to saucu par pirts māju, būs arī īsta lauku pirts, ar malku kurināma. Nevaru neko nedarīt un, tā kā man ar biznesu tagad nekas nenotiek, ir klusums, tad izdomāju sevi nodarbināt ar mājas būvniecību. Un galu galā tās ir labas investīcijas. Tā vieta jau nekad lētāka nepaliks, jo atrodas skaistā vietā – jūras krastā.

Lūk, cik savos gados miljonāre Irēna Pulkinena perfekti izskatās
Lūk, cik savos gados miljonāre Irēna Pulkinena perfekti izskatās Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ravē, laista un stāda puķes

Pati no dārza apzaļumošanas darbiem neko nejēdzu, bet konsultējos ar draudzenēm un bijušo ārstu Āri Auderu, kas Latvijā zināms kā skuju koku speciālists. Zvanu viņam pa telefonu un vaicāju, kas aug jūras krastā un cik dziļi konkrēti skuju koki jāstāda. Pati pērku puķu stādus, laistu un ravēju dobes. Kā aizbraucu uz Skulti, tā astoņas stundas vergoju pa dārzu, bet man patīk. Dārza un mājas labiekārtošana ir mans vaļasprieks. Protams, visus darbiņus jau šoruden nepabeigšu. Pašlaik tieši kamīnu liekam iekšā,» par savu jauno aizraušanos priecājas Irēna, kura pati arī veido sava dārza ainavu, jo, kā zināms, arī tirgojot nekustamos īpašumus, Irēna pati veidojusi dažādiem apartamentiem interjera dizainu.

Uz vasarnīcu dodoties, Irēna savu šiko un eleganto garderobi aizstāj ar daudz vienkāršāku apģērbu. «Uj, mana garderobe ir ļoti liela, varētu pat pusi Rīgas apģērbt. Sakrājas jau tie apģērbi. Šovasar nemaz nebija tāda īsta vasara un es esmu ļoti salīga, tāpēc velku vienu jaku uz otras,» atklāj miljonāre.

Irēna Pulkinena ar savu draugu, uzņēmēju Oskaru Barševski no savas vasaras mājas Skultē taisnā ceļā apmeklēja bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra jaunā projekta atklāšanu pašā Baltezera krastā. Pēdējā laikā aizvien biežāk Irēna savu šiko garderobi iemaina pret vienkāršāku apģērbu, jo pati savām rokām darbojas jaunuzceltajā vasaras mājā
Irēna Pulkinena ar savu draugu, uzņēmēju Oskaru Barševski no savas vasaras mājas Skultē taisnā ceļā apmeklēja bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra jaunā projekta atklāšanu pašā Baltezera krastā. Pēdējā laikā aizvien biežāk Irēna savu šiko garderobi iemaina pret vienkāršāku apģērbu, jo pati savām rokām darbojas jaunuzceltajā vasaras mājā Foto: Publicitātes foto

Ziemu pavadīs Karību jūras salās

Tā kā Irēna ir tik salīga, viņa jau deviņus gadus pēc kārtas ziemas pavada ārpus Latvijas, kur ir daudz siltāks. «Saskaitīju, ka no šā gada janvāra līdz septembrim esmu Latvijā bijusi tikai 28 dienas,» uzskaita miljonāre. Šonedēļ viņa dosies uz Helsinkiem pie draugiem uz jubileju un pēc tam pa taisno uz jubileju Budapeštā. «Tad atgriezīšos uz nedēļu Rīgā un pēc tam prom uz sešiem mēnešiem. Latvijā atgriezīšos tikai nākamā gada maijā. Iepriekšējos divus gadus pa ziemu biju Āzijā un Dienvidamerikā, bet šogad braukšu uz Karību jūras salām. Būšu kopā ar draugiem no Somijas, tad pievienosies draugi no Rīgas, kādu laiciņu būšu arī viena. Man arī Maiami dzīvo draugi, un šo mēnešu laikā ir ieplānots kruīza brauciens. Kamēr esmu prom no Latvijas, manu biznesu – nekustamos īpašumus, ar ko nodarbojos visu savu mūžu, uzrauga un pārvalda mana asistente, kas pie manis strādā jau 18 gadus,» stāsta miljonāre.

Komentāri (106)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu