Vai zinājāt, ka «UgunsGrēka» Ramona debitē Amerikas kino? (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Vai zinājāt, ka šoruden uz tūkstošiem Amerikas kinoteātru ekrānu redzēsim TV3 populārā seriāla «UgunsGrēks» Ramonas lomas atveidotāju, sirsnīgo aktrisi Ievu Aleksandrovu-Ekloni? Viņa debitē amerikāņu un dāņu kopražojuma mākslas filmā. Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Ieva stāsta par savu mierīgo dzīvi, kurā nav stresa un panikas, par mīlestību pret zirgiem un naudas pelnīšanu.

Ar skatītāju iemīļotā seriāla «UgunsGrēks» astotās sezonas jaunpienācēju – aktrisi Ievu Aleksandrovu-Ekloni jeb Ramonas lomas atveidotāju dzīvesstila portāls «Sejas» tiekas seriāla filmēšanas laukuma grimētavā. Aktrise atzīst, ka mūsdienu modernās pasaules stresi un nemitīgā skriešana, lai tikai dienas laikā pagūtu izdarīt simts un vienu darbu, uz viņu neattiecas. Ievai patīk dzīvot mierīgi, viņa nekrīt izmisumā, ja vairākas minūtes jāpavada automašīnu sastrēgumā, aktrise tajā laikā pēta un priecājas par mākoņiem virs galvas. Reizi piecos gados Ieva dodas uz Taizemi, lai sakārtotu savu iekšējo pasauli. Taču, Rīgā esot, viņa dodas uz Bikram jogas nodarbībām. Iespējams, tieši tādēļ aktrisei izdodas būt dzīvespriecīgai un enerģiskai, bet visa pamatā sirsnīgai. «Es cenšos savu dzīvi saplānot, lai samazinātu stresa līmeni. Es nevaru ietekmēt neietekmējamo, tādēļ nav jēgas nervu šūnas sev plēst nost,» norāda aktrise.

Ievas zirgam ir sapītas krēpes. Treniņsacīkstes jātniekiem-iesācējiem, kur vadības maršrutā (tas ir sacīkšu veids, kur tiek parādīts, kā zirgs klausa jātniekam gan izpildot dažādas figūras, gan lecot pāri nelieliem šķēršļiem) Ieva un Milords izcīnīja 1.vietu
Ievas zirgam ir sapītas krēpes. Treniņsacīkstes jātniekiem-iesācējiem, kur vadības maršrutā (tas ir sacīkšu veids, kur tiek parādīts, kā zirgs klausa jātniekam gan izpildot dažādas figūras, gan lecot pāri nelieliem šķēršļiem) Ieva un Milords izcīnīja 1.vietu Foto: Ievas Eklones privātais arhīvs

Ieva un Ramona - divas dažādas sievietes

Ikdienā Ieva tāpat kā viņas seriālā atveidotā varone Ramona ir biznesa sieviete, jo ar dzīvesbiedru Elvingu Eklonu vada savu uzņēmumu, kas nodarbojas ar degustāciju rīkošanu. Taču aktrise paskaidro, ka Ramona un Ieva ir divas dažādas sievietes. Vizuāli gan Ievas atveidotā varone seriālā netiek īpaši pārvērsta – tā pati frizūra un arī ģērbšanās stils tikpat elegants kā ikdienā. Taču šonedēļ, automašīnā liekot gāzes iekārtu, servisa darbinieks atklāja Ievai, ka viņa esot stipri līdzīga aktrisei, kas spēlē «UgunsGrēkā» Ramonu. Tad laikam nemaz tik līdzīgas mēs vizuāli neesam? Tas pat ir labi, es par to priecājos, ka mani uz ielas neatpazīst,» atklāj aktrise.

Ievas dzīvesbiedrs nebūt nav greizsirdīgs, ka viņa mīļotā sieviete seriālā flirtē ar Leonu (aktieris Ģirts Ķesteris). Viņš prot nošķirt šīs divas lietas – privāto dzīvi un darbu.

Parasts treniņš - 'fizkultūra' zirgam Milordam un jātniecei Ievai
Parasts treniņš - 'fizkultūra' zirgam Milordam un jātniecei Ievai Foto: Ievas Eklones privātais arhīvs

Bagātīga seriālu pieredze

Ieva atzīst, ka filmēšanās «UgunsGrēkā» ir labs ieraksts viņas CV. «Laikam būs jāizveido tāds kā portfolio, kurā būs redzami visi tie darbiņi, kurus esmu veikusi, jo, līdzko uz Latviju atbrauc kastinga režisori no ārzemēm, viņi prasa šādus CV. Esmu bijusi tik slinka, ka pa visu šo laiku neesmu neko tādu izveidojusi. Nākotnē obligāti taps mans radošais CV,» atzīst aktrise.

Viņas lomu kontā ir daudzi ārzemju, kā arī pašmāju kino darbi un seriāli. «Esmu filmējusies Krievijas seriālā «Sarkanā kapela», kur atveidoju sekretāri Žannu. Man arī bijis tas gods filmēties pie režisora Vernera Hercoga. Filmā «Neuzvaramais» nospēlēju Dilailas lomu angļu valodā.

Šovasar spēlēju dāņu un amerikāņu kopražojuma filmā «Cilvēks, kurš izglāba pasauli» par Padomju savienības gadiem. Filmā spēlēju krievu leitnanti. Tās pirmizrāde būs skatāma šoruden tūkstošiem Amerikas kinoteātros. «Lai arī tā loma man nav liela, bet es jau smējos, ka vēl nekad dzīvē nebūšu rādīta tik daudzos kinoteātros. Nesen piedalījos kādā zviedru kinoprojektā, un bijusi arī neliela loma Krievijas kulta seriālā «Kamenska»,» savu kinoaktrises veikumu, jo viņa tieši studējusi kinoaktieros, uzskaita Ieva. «Es jau tā vairāk ārpus Latvijas darbojos,» viņa piebilst.

Ieva nenoliedz, ka, filmējoties latviešu seriālā «UgunsGrēks», viņas reitingi tikai ceļas. Taču aktrises pašmērķis nekad nav bijusi popularitāte. «Es neesmu no tiem cilvēkiem, ka tik būtu populāra kādā ballītē. Man svarīgi ir padarīt darbu un sajust to baudu no labi padarīta darba. Protams, ja esi aktieris, gribi vai negribi, ir jāsadzīvo ar publicitāti. Es ar to māku sadzīvot. Taču trakot ballītē, lai tik tevi ievēro, un stāstīt žurnāliem par savām jaunākajām kurpēm vai vakarkleitām, ko esmu nopirkusi, tas nav mans,» teic aktrise.

Mīlestība pret zirgiem

«Man prieku sagādā doties mežā, aizbraukt pie sava zirga Milorda vai pastaigāt ar vīru gar jūras malu,» savas dzīves vērtības uzskaita Ieva.

Viņas dzīvesbiedrs Elvings pēc profesijas ir fotogrāfs, joprojām veido dažādas fotoreportāžas un bildē kāzas. «Paralēli vadām savu mazo uzņēmumu, strādājam ar degustāciju prezentāciju organizēšanu, un vēl paralēli visam vīrs ir plaša profila speciālists. Arī es tāpat vadu pasākumus un darbojos ģimenes biznesā, jo, kad nav lomas, maizīte ir jāpelna un jāuztur sevi formā,» par savu ģimenes biznesu stāsta Ieva.

Ieva jeb Ramonas lomas atveidotāja seriāla "UgunsGrēks" viesnīcas apartamentos
Ieva jeb Ramonas lomas atveidotāja seriāla "UgunsGrēks" viesnīcas apartamentos Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Zirgi ir Ievas kaislība jau kopš bērnības. Pavisam nesen viņa mājās uzgājusi kladītes, kurās skolas laikā zīmējusi zirgus. «Bērnībā man vecāki neļāva nodarboties ar ekstrēmajiem sporta veidiem - ne slidot varēju, ne jāt. Man bija jāsargā rokas, jo es gāju mūzikas skolā un spēlēju klavieres, kas man ātri vien apnika un nepatika. Taču kinoaktieru studijā bija obligāta nodarbība - jāšana. Tad kādu laiku neko tādu nedarīju. Pirms trim gadiem man radās iespēja pajāt ar zirgu un atkal viss sākās no jauna. Nu jau trīs gadus nopietni trenējos. Šogad pirmo gadu startēju sacīkstēs, un nākamajā gadā jau būs pirmā normālā sacīkšu sezona, kad startēšu amatieru grupā,» par kaislību uz zirgiem stāsta aktrise.

Viņai ir arī savs zirgs Milords, kas ir tā saucamais konfiscētais zirgs. «Kad viņš nonāca pie manis, zirgs izskatījās briesmīgi – nobadināts un nomocīts un ar cilvēkiem viņš nesapratās. Tad viens ar otru centāmies sadraudzēties. Milords tikai piecos gados sāka mācīties to, ko citi zirgi mācās jau trijos gados. Tagad Milordam ir astoņi gadi, bet viņš ir sagatavošanas pašā sākumā, - bet es to nenožēloju,» stāsta Ieva.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu