Atceļ Šekspīra komēdijas latgaliešu valodā pirmizrādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sakarā ar Daugavpils teātra aktrises Aldas Krastiņas tuvinieka nāvi atcelta 5.oktobrī un 6.oktobrī Daugavpils teātrī plānotā slavenā angļu dramaturga Viljama Šekspīra komēdijas «Sapnis vasaras naktī» interpretācijas latgaliešu valodā - «Vosorys saulgrīžu burvesteibys » pirmizrāde. Par pārlikto datumu tiks ziņots vēlāk.

Monikas Zīles tulkots un pielāgots, Šekspīra klasiskais lugas sižets un tēli tiek pārcelti uz Latgali ar tai raksturīgo skatījumu uz dzīvi, temperamentu un paradumiem. Jauniestudējuma režisors Viktors Jansons atklāja, ka

uzvedumā vēlas runāt par mīlestību, sadalot to sastāvdaļās, lai katru no tām varētu aplūkot atsevišķi.

Tāpat izrādes režisors lugas sižetu skatītājiem iecerējis pasniegt neparastā veidā, izrādes priekšplānā izvirzot kustību un skaņas.

Vienu no galvenajā lomām izrādē spēlēs Latvijas skatuves humora meistars Jānis Jarāns, kurš īpaši uzaicināts dalībai jauniestudējumā un kuram tā būs debija Daugavpils teātrī. Interesanti, ka savu aktiera karjeru mākslinieks sācis ar lomu tieši Šekspīra lugā «Sapnis vasaras naktī».

Izrādes pamatā ir stāsts par četriem mīlniekiem, kuri dažādu intrigu un pārpratumu rezultātā tiek ierauti nebeidzamā kaislību virpulī, atklājot to, cik mīlestība var būt akla un cik dažādi tā var ietekmēt katru no mums.

Lomās: Jānis Jarāns, Ivars Brakovskis, Alda Krastiņa, Jurijs Losevs, Māris Korsiets, Māris Susejs, Karina Lučiņina, Inese Ivulāne-Mežale, Ritvars Gailums, Egils Viļumovs, Kristīne Veinšteina, Maija Oļeņina u.c.

Režisors - Viktors Jansons, scenogrāfi: Ivo Folkmanis, Nataļja Marinoha, Viktors Jansons, horeogrāfe - Jeļena Jekimova, kostīmu māksliniece - Nataļja Marinoha, mūzikas autori: Artūrs Uškāns, Staņislavs Šimanskis.

Biļetes nopērkamas Daugavpils teātra kasē (t.65426520), «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu