Aleksandra Kurusova Barselonā vēro pašnāvnieka izdarības (32)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Deju pasniedzēja un skaistumkopšanas institūta «Mary Cohr» vadītāja Aleksandra Kurusova ar savu mīļoto vīrieti Oskaru Ostrovski baudīja nedēļu garu atvaļinājumu Spānijas dzīvīgajā pilsētā ar pārsteidzošu arhitektūru - Barselonā. Ceļojums izvērties piedzīvojumiem bagāts – vērojot pašnāvnieka izdarības, protesta akciju un baudot svaigas jūras veltes un augļus vietējā tirdziņā.

Kā Aleksandra un Oskars pagarināja vasaru

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Aleksandra Kurusova atklāj, kāpēc kopā ar mīļoto vīrieti izvēlējušies doties tieši uz Barselonu: «Šoreiz nevēlējāmies doties uz kādu no kūrortpilsētām, vēlējāmies atvaļinājumu pavadīt dzīvīgajā Barselonas centrā, lai apskatītu šīs pilsētas unikālo arhitektūru un būtu pašā notikumu epicentrā. Protams, bija arī svarīgi, kāds Barselonā ir laiks, jo gribējām pagarināt vasaru. Turklāt bijām dzirdējuši labas atsauksmes par šo pilsētu.»

Aleksandra Kurusova un Oskars Ostrovskis Barselonā
Aleksandra Kurusova un Oskars Ostrovskis Barselonā Foto: No personiskā arhīva

Kad Aleksandra un Oskars sāka pētīt viesnīcu piedāvājumus, lielākoties visi triju un četru zvaigžņu viesnīcu numuriņi jau bijuši rezervēti, bet brīvie numuriņi piedāvāti neadekvāti dārgi. «Kāds draugs mums ieteica apskatīt mājas lapu, kurā var noīrēt apartamentus. Pirmo reizi izmēģinājām, un turpmāk, kad ceļosim, īrēsim dzīvokli. Mūsu īrētie apartamenti ar divām guļamistabām, viesu istabu un virtuvi atradās pašā Barselonas centrā, kur varēja izbaudīt vietējo sadzīvi. Zem mūsu dzīvokļa atradās kafejnīca, un katru rītu modos no skaļiem saucieniem,» stāsta Aleksandra.

Aleksandra dzimšanas dienu svin karuseļu parkā

Pirmajā ceļojuma dienā Aleksandra un Oskars iegādājušies biļeti uz tūristu autobusiem. «Divstāvīgs autobuss tūristus vizina pa Barselonas ievērojamākajām vietām, pavisam ir trīs maršruti un var izvēlēties dažādās valodās pieejamā audio gida stāstījumu. Šādā veidā ieekonomējām gan naudu, gan savu laiku. Jebkurā vietā var izkāpt no autobusa, apskatīt to, kas interesē, un ar nākamo autobusu doties tālāk. Jau pirmajā dienā apskatījām visus maršrutus. Bijām pārsteigti par unikālo Barselonas arhitektūru, kā vispār kaut ko tik iespaidīgu var radīt! Apskatījām Sagrada Familia katedrāli, kas jau vairāk nekā gadsimtu tiek būvēta. Iespējams, ka mēs pat tik ilgi nedzīvosim, kamēr katedrāle tiks pilnībā pabeigta. Pastaigājāmies pa Guela parku un pilsētas galveno ielu, uz kuras atrodas kafejnīcas un veikaliņi. Pabijām viņu lieliskajā tirdziņā, kurā ir ko redzēt un nogaršot. Turpat uz vietas var nobaudīt svaigus augļus un dārzeņus, svaigi spiestas augļu sulas, kā arī uz vietas pagatavo gaļu un jūras veltes,» ceļojuma iespaidos dalās Aleksandra.

Brauciena laikā Aleksandra svinēja savu dzimšanas dienu. Tā kā viņai patīk dažādas elpu aizraujošas atrakcijas un braucieni ar karuseļiem, dzimšanas diena tika pavadīta Barselonas atrakciju parkā. Savukārt par romantisku vakara noslēgumu restorānā bija īpaši parūpējies Aleksandras mīļotais vīrietis.

Piedzīvo protesta akciju un pašnāvības mēģinājumu

Abi ceļotāji redzējuši arī īstu protesta akciju Barselonas ielās. «Jā, mazliet bija jocīgi, kad dzirdējām cilvēku kliedzienus. Tas ir pavisam citādāk nekā tad, kad redzi to TV ekrānā. Taču protesta gājiens neietekmēja mūsu ceļojumu,» nosaka Aleksandra.

Aleksandra baložu ielenkumā
Aleksandra baložu ielenkumā Foto: No personiskā arhīva

Kādā no vakariem, atgriežoties īrētajos apartamentos, Aleksandra un Oskars pamanījuši, ka ielu ielenkušas policijas un ugunsdzēsēju automašīnas. «Nolēmām aiziet paskatīties, kas tur notiek. Taču ne dūmu, ne uguns, bet mājas logā stāvēja vīrietis, kurš draudēja izlēkt. Ļoti lielā ātrumā zem loga tika uzstādīts batuts gadījumam, ja pašnāvnieks krīt lejā. Tiesa gan, viss beidzās laimīgi, jo parādījās vīrieša sieva un pierunāja vīru atgriezties dzīvoklī. Jā, notikumi risinājās kā filmā,» viņa atminas piedzīvoto atgadījumu.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu