TV šovu «vecāki» Kristaps un Sandija (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rudens ir televīziju jauno sezonu karstais laiks, kad tās veidotāji saviem skatītājiem piedāvā daudz jaunu produktu. Viens no gaidītākajiem ir tieši televīzijas šovi, kuri sola daudz raibu piedzīvojumu, dāvā dažādas emocijas un izklaidē ar pikantām intrigām. Kas stāv aiz šiem šoviem, kā tie top un kurš no šoviem to veidotājiem - Kristapam Valdniekam un Sandijai Miezītei - ir vistuvākais, uzzini TVNET sarunā.

Iepazīsties, iemīļoto šovu veidotāji jeb «vecāki» - Sandija Miezīte un Kristaps Valdnieks no producentu kompānijas «Brīvdienas».

TVNET: Sandij un Kristap, cik ilgi jau darbojaties kopā šovu veidošanā un kur tā ideja vispār aizsākās?

Kristaps: Pirms tam nodarbojos ar to pašu, ko pēc tam, tas ir, tagad. Taisīju televīzijas raidījumus, filmas. Lielākā daļa no tiem bija skatāmi Latvijas televīzijā, biju arī tādas filmas kā «Soviet Story» producents. Līdz tam esmu strādājis arī «Panorāmā» un joprojām uzskatu, ka

ziņas ir tā vieta, kur ikviens televīzijas cilvēks iemācās strādāt pa īstam.

Tevi tur iemet notikumu un cilvēku virpulī, un, ja izpeldēsi, būsi lietaskoks, ja nogrimsi, tad pats vainīgs. Joprojām ar patīkamu nostalģiju atceros ziņu producenta darbu, kas man ļoti patika. Tagad darīt kaut ko tādu vairs nepiekristu, taču tik intensīvs, interesants darbs gadījies retu reizi.

Sandija: Producentu kompānijai «Brīvdienas» 5. septembrī apritēja gads! Pirms tam mēs līdzīgā komandā strādājām apvienībā «TV Santa». (Red: Sandiju pazīst arī kā izdevuma «Privātā Dzīve» redaktori).

Spēle «Iepirkšanās rokenrols»
Spēle «Iepirkšanās rokenrols» Foto: publicitātes

TVNET: Kādi šovi jau ir jūsu kontā?
Sandija: Producentu kompānija «Brīvdienas» ir producējusi un turpina producēt tādus TV projektus kā «Gandrīz ideālas vakariņas», «Gandrīz ideāls randiņš», «Ievas pārvērtības», «Pelnrušķīte» un tagad «Saimnieks meklē sievu».

Kristaps: Mūsu kontā kā SIA «Brīvdienas» ir Sandijas nosauktie šovi, taču nevar nepieminēt tos, ar kuriem sākām savu abpusējo sadarbību. Viens no joprojām mīļākajiem ir «Trakais ceļojums» - šovs, kurš bija skatāms 2008.gada vasarā un kura pamatideja - aizsūtīt uz ārzemēm slavenību pārus bez naudas un naktsmājām un no malas paraudzīties, kā viņi izkļūs no neparastām un sarežģītām situācijām. Raugoties uz šo projektu šobrīd, saprotam, ka būtu darījuši daudz ko citādi un, ja nu liktenis būtu lēmis un kaut kas līdzīgs būtu jātaisa tagad ... uhhh... sanāktu ļoti labi... Vēl ir bijis «Iepirkšanās rokenrols», «Uzmanību! Virtuvē bērni». Es pats pirms tam esmu strādājis pie daudziem dažādiem raidījumiem, bet šie ir tie, par kuriem stāstu labprāt, pārējie jau ir pārāk veci, lai tos kāds atcerētos.

Tiek filmētas "Gandrīz ideālas vakariņas"
Tiek filmētas "Gandrīz ideālas vakariņas" Foto: publicitātes

TVNET: Kā sadarbojaties - kā roka ar cimdu vai tomēr ik pa laikam plēšaties kā kaķis ar suni?

Sandija: Mēs ar Kristapu viens otru papildinām, tādi karsti strīdi starp mums nekad nav bijuši...

Kristaps: Tieši darbojoties ziņās, iepazinos ar Sandiju, taču nebija tā, ka uzreiz sapratām, ka varēsim strādāt kopā! Kā nekā es toreiz biju viņas priekšnieks :) Diskusijas mums ir, taču nestrīdamies nemaz. Tik tiešām nestrīdamies, jo laikam jau mākam ieklausīties viens otra viedoklī, un tas ir daudz produktīvāk, nekā pacelt balsi un mēģināt pierādīt savu taisnību.

Foto: publicitātes

TVNET: Kā top šovi - kur dzimst ideja?

Sandija: Mūsu lielākie projekti ir tapuši pēc starptautiskām licencēm, bet ir arī pašu izdomāts projekts, piemēram, kā «Ievas pārvērtības», kam ierosmi deva žurnāla «Ieva» pārvērtību rubrika.

Kristaps: Idejas par jauniem projektiem tagad mums rodas ļoti spontāni. Ļoti bieži ir tā, ka viens no mums sāk stāstīt par kādu ieceri, otrs papildina jau ar kaut ko jaunu: «Varētu vēl tā un tā...» Tā arī rodas.

TVNET: Kuri atmiņā ir palikuši kā vissarežģītāk veidojamie šovi?

Sandija: Sarežģīti ir abi pēdējie TV projekti - gan «Gandrīz ideāls randiņš», gan «Saimnieks meklē sievas», jo tur ir iesaistītas cilvēku attiecības. Šī tēma vienmēr ir visus interesējusi, bet tajā pašā laikā ir ļoti sarežģīta.

Kristaps: Visilgāk auklēties man nācies tieši ar «Trako ceļojumu» - tas bija process vairāk nekā pusgada garumā, kur katra diena bija pilna ar pārsteigumiem, plānošanu, ceļošanu. Pašlaik visilgākais projekts mums ir «Gandrīz ideālas vakariņas» un «Gandrīz ideāls randiņš». Nezinu, vai tā ir visiem, taču man sagādā baudu tieši pats process, un vakariņu gadījumā tas ilgst jau vairāk nekā gadu.

Nesen parēķināju, ka pēdējā gada laikā esmu bijis vairāk nekā 120 vakariņās - tā ir trešdaļa gada!

TVNET: Kurš pašiem vismīļākais šovs?

Sandija: Man personīgi šobrīd tāds auklējamais bērns ir «Saimnieks meklē sievu», tādēļ arī šobrīd sirdij tuvākais!

Kristaps: Sanāk, ka katru trešo dienu es piedalos vakariņās kāda līdz šim man sveša cilvēka mājās. Lielākā daļa no viņiem pēc tam ir paziņas - satiekamies uz ielas, apmaināmies ar «kā iet», un man liels prieks, ka viņi visi dalību šajā pasākumā atceras ar prieku un, ieraugot mani, cilvēka acīs redzams mirdzums - viņš atceras šīs četras vai piecas dienas kā tādu jauku ceļojumu. Tādēļ laikam šobrīd personīgi man vistuvākās ir tieši «Vakariņas» un «Randiņš», taču

man patika strādāt arī «Pelnrušķītēs». Tas vispār bija kā tāda pārcelšanās uz citu planētu uz deviņām dienām,

kad mēs Liepājas pusē tieši tik ilgi no vietas filmējām visas deviņas sērijas - katru dienu pa vienai. Kad tas projekts beidzās, nākamajā dienā bija tāda tukšuma sajūta, lai gan zināju, ka tūlīt būs kaut kas cits, bet tomēr... Patiesībā tā ir ar jebkuru projektu. Nupat atbraucu no pēdējā ceļojuma ar «Saimnieks meklē sievu» varoņiem, un man atkal bija šī sajūta: kaut kas ir beidzies - tādas nelielas morālās paģiras, bet, protams, labā nozīmē un pārejošas...

Sandija un Kristaps šova "Pelnrušķīte" dalībnieču atlasē
Sandija un Kristaps šova "Pelnrušķīte" dalībnieču atlasē Foto: TVNET

TVNET: Ja runājam par jūsu pēdējo jaunumu - «Saimnieks meklē sievu», pačukstiet priekšā: būs patiešām īsta mīlestība un kādam salauzta sirds?

Sandija: Domāju, ka «Saimnieks meklē sievu» būs vispatiesākais no šoviem. Šova gaitā bieži bija tādi pavērsieni, kurus nevienā scenārijā neieplānosi.

Šie saimnieki patiesi meklē sievas, jo laukos izvēle ir maza un viņiem nav laika iet uz ballītēm.


Jau tagad ir zināms, ka tiešām ir izveidojušies pāri - tā ka mīlestība būs!!! :) Būs arī intrigas - tās visspilgtāk iezīmēsies gados jaunākā saimnieka sieviešu starpā. Būs arī patiesas asaras, kad saimnieks izvēlēsies konkurenti!

Kristaps: Jā, «Saimnieks meklē sievu» - tas ir īstākais TV šovs, kas bijis Latvijā!

Vārds «šovs» šim pasākumam nepiestāv - es to sauktu par dokumentālu piedzīvojumu.

Sākot strādāt pie «Saimnieks meklē sievu», bijām nobažījušies par dalībniekiem, par to, cik atklāti viņi būs kameru priekšā. Tagad izrādījies, ka bažas bijušas veltas - Latvijā dzīvo tik daudz lielisku cilvēku, kas nekautrējas no tā, ka iemīlas, no tā, ka gatavi publiski pateikt, ka meklē to īsto un vienīgo. Nevajag nekādus aktierus - ko līdzīgu droši vien varētu uzfilmēt lielākajā daļā lauku sētu. Man patīk tas, ka «Saimnieks meklē sievu» visas emocijas un kaislības ir īstas - nekas nav inscenēts. Tur uzfilmējām dzīvi, kāda nu tā ir - mūsu pašu Latvijas laukos. Skatītājus gaida ļoti daudzi un ļoti pozitīvi pārsteigumi - daži no tiem bija lieli pārsteigumi arī mums, kas turpināsies līdz pat pēdējai sērijai.

TVNET: Ja paveram priekškaru nākotnē - kādi šovi gaidāmi...

Sandija: Padomā ir divi jauni projekti. Viens no viņiem TV ekrānos varētu parādīties jau decembrī, bet par to vēl pāragri runāt. Varu tikai pateikt, ka tas ir pašu radīts koncepts....

Kristaps: Idejas ir visu laiku, un ik pa brīdim kaut kas iešaujas galvā - tad tu sāc meklēt internetā, vai kas līdzīgs jau pasaulē izdomāts vai vēl ne. Jau pavisam drīz būs raidījums, kurš mūsu «plauktos» stāvējis jau kādu brīdi un tagad beidzot gatavojas ieraudzīt dienas gaismu. Ir vēl idejas par citiem projektiem, taču tā nu ir, ka projekta radīšana, saskaņošana un pirmā «prototipa» izgatavošana ir diezgan ilgs laiks - kopumā ne mazāk par 1/2 gadu. Ir šādas tādas iestrādes, un gan jau dzirdēsiet par tām tuvākajā vai mazāk tuvākajā laikā :)

TVNET novēl veiksmi nākamo šovu veidošanā!

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu