Indra Roga pirmizrādes ballē saņem bučas un vāzi (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Svinot Bulgakova lugas «Zojkina kvarķira» («Zojas dzīvoklis») pirmizrādi, Valmieras teātra aktieri bija sarūpējuši dāvanas visai izrādes radošajai komandai.

«Režisorei Indrai Rogai, kuru mēs tik ļoti mīlam, esam paglābuši vienu priekšmetu no Zojas dzīvokļa,» turot rokā skaistu «vintage» stila vāzi, klātesošajiem teica Valmieras teātra aktrise Ieva Puķe, kura izrādē iejutusies galvenās varones Zojas lomā.

Valmieras teātra aktieri režisorei Indrai Rogai uzdāvināja skaistu vāzi, kas esot vienīgais no Zojas dzīvokļa paglābtais priekšmets
Valmieras teātra aktieri režisorei Indrai Rogai uzdāvināja skaistu vāzi, kas esot vienīgais no Zojas dzīvokļa paglābtais priekšmets Foto: Sejas.lv

Izrādes tērpu autorei Annai Heinrihsonei tika zaļa «gāze» jeb zaļš caurspīdīga auduma lakatiņš, savukārt horeogrāfei Ingai Raudingai - aktieru bučas, bet scenogrāfam Mārtiņam Vilkārsim - aktrišu «dziļās» bučas, ko dāmas pēc Ievas Puķes uzaicinājuma arī nekavējās realizēt.

Aktieri nelaida garām iespēju sabučot izrādes tērpu autori Annu Heinrihsoni
Aktieri nelaida garām iespēju sabučot izrādes tērpu autori Annu Heinrihsoni Foto: Sejas.lv
Scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis labprāt saņēma aktrišu "dziļās bučas"
Scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis labprāt saņēma aktrišu "dziļās bučas" Foto: Sejas.lv

Valmieras teātra direktore Evita Sniedze režisorei bija sarūpējusi spilvenu, ko pasniedza ar komentāru, ka turpmāk Roga šajā teātrī varēs ne tikai strādāt, bet arī pārgulēt.

Teātra direktore Evita Sniedze režisore Indrai Rogai uzdāvināja spilvenu ar uzrakstu "Indra, mēs tevi mīlam!"
Teātra direktore Evita Sniedze režisore Indrai Rogai uzdāvināja spilvenu ar uzrakstu "Indra, mēs tevi mīlam!" Foto: Sejas.lv

Bez dāvanām gan nepalika arī aktieri, kuri tika pie Nikolaja svētbildītes, kas turpmāk esot jāglabā teātra virtuvē, un krietna krājuma kafijas, ko no Indras Rogas rokām saņēma aktieris Imants Strads.

Pēcizrādes ballītē varēja mieloties ar torti, ko teātrim dāvinājusi kāda ilggadīga teātra fane
Pēcizrādes ballītē varēja mieloties ar torti, ko teātrim dāvinājusi kāda ilggadīga teātra fane Foto: Sejas.lv

Pēc tam pie bagātīgi klātā banketu galda, ko rotāja teātra ilggadīgās draudzenes Jolantas ceptā skaistā un garšīgā torte ar uzrakstu «Sveicieni Zojai!» (kā pastāstīja teātra pārstāvji, šī dāma tortes teātrim uz pirmizrādēm dāvinot jau vairākus gadus - red.), klātesošie viesi, kuru vidū manīja gan Nacionālā teātra direktoru Ojāru Rubeni un aktierus, gan Dailes teātra direktoru Andri Vītolu un režisoru Mihailu Gruzdovu, gan neatkarīgo aktieri un dzejnieku Andri Buli, apsprieda redzēto.

Viņš sarunā ar «Sejām» atzina, ka vēl īsti nespējot komentēt tikko redzēto izrādi, taču tā viņam esot ļoti patikusi. «Vērtēt Bulgakovu vispār nav viegli,» piebilda Bulis. Savukārt jaunais talantīgais dziedātājs Daumants Kalniņš, kura dziedātās dziesmas kuplināja izrādes muzikālo daļu, atklāja, ka visgrūtākais uzdevums viņam bijis apgūt dziesmas krievu valodā. «Tā nav mana «darba» valoda, tādēļ tekstu mācījos, uzrakstot trīs rindiņas krieviski, tad - tulkojumu, bet zemāk - kā to visu izrunā,» smējās jaunais dziedātājs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu