Gorodecka: «Ēnu spēles» necentīsies pārspēt pasaules grāvējus (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Jaunā TV3 daudzsēriju detektīvfilma Ēnu spēles ļaus izbaudīt notikumus, kurus atrisināt uzņemsies privātdetektīvs Roberts Meirāns un Gabriela Ozoliņa. Galvenajās lomās iejutīsies aktieris Ainārs Ančevskis un Ilze Ķuzule-Skrastiņa, kuri «Ēnu spēlēs» būs detektīvaģentūras līdzīpašnieki un partneri. Abiem kopā būs jāizmeklē gan slepkavības un zādzības, gan pavisam vienkāršas konfliktsituācijas kā, piemēram neuzticība laulāto starpā.

Viens no lielākajiem TV3 pārsteigumiem skatītājiem šai rudens sezonai ir daudzsēriju detektīvfilma «Ēnu spēles». Tā atklās privātdetektīvu komandas ikdienu, un ik reizi tiks paveikts teju neiespējamais, jo profesionāļi atrisinās noziegumus, kā zādzības, slepkavības, neuzticība un krāpšana. Galvenajās lomās «Ēnu spēlēs» iejutīsies Ainārs Ančevskis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Mārtiņš Egliens, Gints Grāvelis un Ilona Balode. Kā jau detektīvā, neiztiks bez pirotehnikas, kaskadieriem un citiem trikiem, bet, kā saka filmas režisore Inta Gorodecka, «tas

nav bijis filmas pašmērķis, jo necentāmies pārspēt pasaules grāvējus - Latvijā tas izskatītos muļķīgi.

Tāpēc mums ir detektīvaģentūra, nevis kriminālistikas nodaļa. Bet visas situācijas un notikumi ir raksturīgi šodienas Latvijas dzīvei. Tās ir šīs neredzamās ēnas puses, kuras piemīt mūsu sabiedrībai – vēlme dzīvot labāk, nespēja piedot, vēlme atriebties un tā tālāk. Lūk, ar šīm dzīves ēnas pusēm sāks spēli mūsu detektīvaģentūras varoņi.»

Gabrielas lomā iejutusies Ilze Ķuzule-Skrastiņa
Gabrielas lomā iejutusies Ilze Ķuzule-Skrastiņa Foto: TV3
Andra lomā būs redzams aktieris Mārtiņš Egliens
Andra lomā būs redzams aktieris Mārtiņš Egliens Foto: TV3

Galveno varoņu trio

Roberts Meirāns ir 35 gadus vecs, cinisks, skarbs un ironisks, viņa galvenais pluss ir gadiem ilga prakse detektīva darbā. Vajadzības gadījumā gatavs pārkāpt likumu un jebkādus noteikumus, lai tikai panāktu rezultātu. Roberta lomā iejutīsies aktieri A.Ančevskis un viņa partnere būs Gabriela Ozoliņa - inteliģenta, pašpārliecināta, ar juristes izglītību, bet bez praktiskas detektīva darba pieredzes. Taču tas Gabrielai netraucē uzskatīt, ka viņa visu zina labāk par Robertu. Detektīva darbā viņa vadās pēc likumiem un noteikumiem, ievēro visus klienta līgumā paredzētos punktus un tieši tāpēc nonāk nemitīgās konfliktsituācijās ar savu partneri Robertu, kuru kaitina Gabrielas paštaisnums un pareizība. Gabrielas lomā iejutusies Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Foto: TV3

Jurists un veterināre

Laiku pa laikam Robertam un Gabrielai izmeklēšanai nepieciešama ar aktiera talantu apveltīta cilvēka palīdzība. Tad talkā tiek saukts Roberta klasesbiedrs un advokāts Mārcis, kas palīdz Robertam ne vien ar jurista padomu, bet arī ar savām aktiera dotībām, kuras tā arī nav apguvis profesionāli. Mārcis savu aktiera talantu izmanto advokāta praksē, apstrādājot klientus. Viņu mēdz saukt par Marčello, jo pats nebeidz sajūsmināties par itāļu kino un jo īpaši Marčello Mastrojani, kuru pat mēģina atdarināt. Marčello lomā iejutīsies aktieris Gints Grāvelis.

Gana bieži detektīvaģentūrā iegriezīsies Roberta māsa Maija, kura ir veterinārārste dzīvnieku patversmē. Viņā apvienojas maigums un stingrība, Maija nebaidās darīt sāpes, lai izārstētu. Roberts savu māsu mīl un ciena, bieži iegriežas pie viņas, kad ir nepieciešamība aprunāties gan par izmeklēšanu, gan personiska rakstura problēmām. Maija dod brālim padomus un dara to, velkot paralēles starp cilvēku un dzīvnieku pasauli. Roberta māsas lomā – Ilona Balode.

Foto: TV3

Labākie aktieri

Bez galvenajiem varoņiem detektīvfilmā kopumā varēs redzēt teju simts aktierus no labākajiem Latvijas teātriem. Lūk, daži no vārdiem – Varis Vētra, Velta Straume, Kristīne Nevarauska, Lauris Dzelzītis, Mārtiņš Brūveris, Ilze Rūdolfa, Daiga Kažociņa un citi daudziem tik iemīļoti aktieri.

Interesanti fakti

Radošā komanda, kas veido šo detektīvu, ir pieredzējušie un profesionālie seriāla UgunsGrēks veidotāji: scenārija autores Gunta Kalniņa un Inta Bernova, režisore inscenētāja Inta Gorodecka, producente Baiba Saleniece un citi. Mūziku komponējis un aranžējis Gints Stankevičs, dziesmas «Ēnu spēles» dzejnieks ir Guntars Račs un to izpildījis aktieris G.Grāvelis. Lai daudzsēriju filmas laikā, notikumi tiktu atainoti iespējami korekti un ticami, «Ēnu spēļu» veidotājus konsultēja viena no zināmākajām Rīgas privātdetektīvēm Olga Zeļika. Tā kā šī filma ir īsts Latvijas produkts, tad sadarbībā ar modes veikalu Klase arī par aktieru garderobi rūpējās Latvijas modes dizaineri Natālija Jansone, Dāvids un Indra Salceviča, apavus darinājusi Ringla.

Baudiet daudzsēriju detektīvfilmu «Ēnu spēles» jau no 30.septembra ik svētdienu 20:00 kanālā TV3!

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu