Dārta Daneviča ieguvusi Artūra Skrastiņa uzticību (55)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Dailes teātra jauniestudējumā Nikolaja Erdmana traģikomēdijā «Finita la comedia!» uz lielās skatuves debitē jaunā aktrise Dārta Daneviča bezdarbnieka Semjona (Artūrs Skrastiņš) dzīvesbiedres Marijas Lukjanovnas lomā.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Dārta Daneviča atzīst, ka darbs pie lomas bijis ļoti grūts. «Bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs ir Eiropas līmeņa profesionālis, un man šī ir pirmā loma teātrī. Man viss ir jauns. Kamēr izdevās saprasties ar režisoru, pagāja laiks. Tagad viss ir kārtībā,» atklāj jaunā aktrise, ko TV skatītāji iepazina, kā Vandas lomas atveidotāju populārajā seriālā «UgunsGrēks».

Jaunā aktrise Dārta Daneviča ar vecākiem– mammu Zitu un tēti Jāni
Jaunā aktrise Dārta Daneviča ar vecākiem– mammu Zitu un tēti Jāni Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Lai iedvesmotos un noskaņotos bezdarbnieka sievas lomai, aktrise skatījusies Fellīni filmas. «Jūtos ļoti atbildīga par katru savu soli uz skatuves. Protams, tas nedaudz rada saspringumu, bet es cenšos izrādes laikā par to nedomāt un vienkārši darīt to, kas man ir jādara. Tā sajūta, ka esmu uz lielās skatuves, man radās tikai tad, kad skatītāju zālē iedegās gaismas un es redzēju, ka tā ir pilna ar cilvēkiem,» viņa stāsta.

Ar izcilo Dailes teātra aktieri traģikomēdijas «Finita la comedia!» galvenās lomas atveidotāju Artūru Skrastiņu Dārtai bijis viegli saspēlēties. «Artūrs ir brīnišķīgs profesionālis. Jūtos ļoti, ļoti pagodināta, ka viņš mani pieņēma, bija laipns pret mani, deva padomus un «neizbesījās» no tā, ko es neprotu. Es jau vēl tikai mācos, būtu muļķīgi to noliegt, jo esmu tik jauna, cik esmu,» skaidro Dārta.

Meitas debiju uz lielās Dailes teātra skatuves bija atnākuši vērot arī Dārtas Danevičas vecāki – mamma Zita un tētis Jānis. «Viņi droši vien vairāk pārdzīvoja nekā es,» piebilst aktrise.

Jaunā aktrise Dārta Daneviča
Jaunā aktrise Dārta Daneviča Foto: Santa Sergejeva/Sejas
Komentāri (55)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu