Brāļi Auzāni dibina «Slaveno Jersikas orķestri» (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Spītējot aizņemtībai LNT dziedāšanas svētku «Dziedošās ģimenes» vadīšanā, brāļi Atis un Jānis Auzāni domā par jauniem muzikāliem projektiem. Viens tāds teju, teju ir tapis, un jau pavisam drīz pie klausītājiem dosies «Slavenais Jersikas orķestris».

«Miera mums tiešām nav ne brīdi,» smaida Atis, TV3 sezonas atklāšanas pasākumā par jauno projektu stāstot portālam «Sejas» un piebilstot, ka pēc veiksmīgi nospēlētās koncerttūres «Rokasspiediena attālumā» atkal gribējies pievērsties kaut kam mazliet jestrākam un dzīvespriecīgākam.

Šajā projektā apvienojušies mūziķi, ar kuriem brāļi kopā uzstājušies jau iepriekš: gan tūrē «Rokasspiediena attālumā» - Ēriks Upenieks (ģitāras), Nauris Bartusevičs (sitamie instrumenti), Viktors Veļičko (kontrabass), gan sameklēti mākslinieki, kas piedalījušies citos projektos: piemēram, trompetists Kaspars Stankevičs savulaik uzstājies kopā ar leģendāro dziedātāju Ingu Pētersonu.

«Taustiņnieks un saksofonists mums būs vienā personā – labi pazīstamais mūziķis Jānis Lemežis, taču akordeonu spēlēs arī Sergejs Ivanovs, ko klausītāji iepazina kā Oranžā kora dalībnieku «Koru karos»,» precizē Atis. Kopumā koncertā tiks spēlēti vairāk nekā 20 dažādi mūzikas instrumenti.

Starp citu, šī koncertu apmeklētājiem atkal būs lieliska iespēja tikties ar vairākiem Oranžā kora dalībniekiem: dziedātājām Olgu Stupiņu, Intu Ļaksu, Anitu Levšu; tenora partijas uzticētas Sergejam Ivanovam, un, tā kā bija nepieciešams arī bass, šajā tūrē piedalīsies klausītāju iecienītais dziedātājs Juris Vucāns.

Par repertuāru Atis teic: pusotru stundu garajā programmā lielākā daļa repertuāra tiks izpildīta latviešu valodā: «Atkal līst», «Aijas smaids», «Latgalei», «Tumša nakte, zaļa zāle», taču neiztiks arī bez visā pasaulē zināmām dziesmām angļu, vācu, portugāļu un spāņu valodā: «Lili Marleen», «Start wearing purple», «The Look», «Differente», «La Camisa Negra», utt. Koncertā izskanēs arī īpaši šim projektam komponēta dziesma.

«Tā ka gaidiet mūs ciemos!» aicina brāļi, piebilstot - šī programma klausītājiem būs kaut kas neierasts un citādāks gan no skanējuma un horeogrāfijas, gan arī no dziesmu pasniegšanas un koncerta uzbūves viedokļa.

«Katrs koncerts būs īpašs, jo gribam skatītājiem būt tuvāk, liekot aizmirst ikdienas rūpes, pasmaidīt par sevi un atrast visu labo, kas ir katrā no mums,» - tā Atis un Jānis Auzāni.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu