Silvestrs Streičs uz rokas tetovē savas dzīves kino (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

TV muzikālajā realitātes šovā «Okartes skatuve» popularitāti guvušais slavenā latviešu kinorežisora Jāņa Streiča un traģiski bojā gājušā režisora un mūziķa Kristapa Streiča dēls Silvestrs Streičs pievērsies filmēšanai. Viņš uz labās rokas uztetovējis kinolenti, lai tajā iemūžinātu savas dzīves svarīgākos notikumus.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Silvestrs Streičs atklāj, ka pirmo reizi filmēt sācis 14 gadu vecumā. «Tēvs filmēja, arī opaps (režisors Jānis Streičs), tādēļ arī es izdomāju pamēģināt,» nosaka Silvestrs, kurš nolēmis turpināt slavenās Streiču dzimtas nodarbošanos.

Silvestrs darbojas foto un video aģentūrā «Bokeh Productions» un filmē dažādus pasākumus ar tēva Kristapa videokameru, ko saņēmis no tēva mantojumā. Paralēli filmēšanai Silvestrs izstrādā iPhone aplikāciju spēli, kurai devis nosaukumu «Billy The Hog». «Spēle ir par noēdušos, resnu cūku, kas lēkā augšup debesīs pa kokiem un mākoņiem. Cūkas sapnis ir iemācīties lidot, bet viņai ir jāsastopas ar dažādiem šķēršļiem un jāpilda dažādas misijas,» skaidro Silvestrs.

Silvestra Streiča vectēvs, slavenais latviešu režisors Jānis Streičs
Silvestra Streiča vectēvs, slavenais latviešu režisors Jānis Streičs Foto: LETA

Tiesa gan, dziedāšanai Silvestrs nav pielicis punktu. Viņu pērn TV šova «Okartes skatuve» skatītāji iepazina kā roķīgās jauniešu grupas «T-Band» dalībnieku. «Muzicēšana ir mans vaļasprieks, lai arī šobrīd ar šovā izveidoto grupu nemuzicējam, ļoti bieži tiekamies. Taču vajadzības gadījumā varam arī uzspēlēt,» viņš stāsta.

Silvestrs arī ļāvies vizuālām pārvērtībām. «Jau labu laiku gribēju kādas pārmaiņas. Saņēmos un nodzinu matus, un uztetovēju uz labās rokas kinolenti. Esmu pats sava likteņa kalējs, un visas lietas, ko daru, es iztēlojos kā kinofilmu. Tādēļ, lai varētu patīt atpakaļ, tetovējuma kinolentes kadrā būs attēlots kāds manas dzīves svarīgs notikums vai panākumi. Tetovējums nemitīgi tiks papildināts ar jauniem zīmējumiem. Pašlaik uz rokas ir attēlots tikai rāmis, kas iet līdz pat plecam,» atklāj Silvestrs.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu