Ančevskis ar prieku iejuties detektīva tēlā (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Populārais Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis, kuru skatītāji iepazinuši gan kā šova «Dejo ar zvaigzni» uzvarētāju, gan arī kā Aleksi TV3 seriālā «UgunsGrēks», sākot ar 30.septembri, būs redzams jaunajā daudzsēriju detektīvfilmā «Ēnu spēles», kur kopā ar Dailes teātra aktrisi Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu iejutīsies detektīva lomā.

Satikts TV3 sezonas atklāšanas pasākumā, aktieris teic, ka filmēties jaunajā seriālā piekritis gaužām vienkārša iemesla dēļ - viņš priecājas par jebkurām aktivitātēm, kas Latvijā norisinās kinoindustrijas jomā. «Tā ir jauka pieredze. Protams, man ir «UgunsGrēkā» gūtā pieredze, taču, šķiet, neviens latviešu aktieris nevar pateikt: esmu sasniedzis apogeju filmās un man vairs nav jāpilnveidojas. Tāpēc esmu ļoti priecīgs par jebkuru iespēju filmēties.»

Nacionālā teātra akieris Ainārs Ančevskis, sākot ar 30.septembri, būs redzams TV3 daudzsēriju detektīvfilmā "Ēnu spēles"
Nacionālā teātra akieris Ainārs Ančevskis, sākot ar 30.septembri, būs redzams TV3 daudzsēriju detektīvfilmā "Ēnu spēles" Foto: TV3 publicitātes foto

Starp citu, aktierim šī nav pirmā saskarsme ar detektīvžanru - pirms vairākiem gadiem Nacionālajā teātrī viņš spēlēja galveno lomu izrādē «Superdetektīvs Blūmkvists». «Tas bija tāds bērnu gabals,» atminoties aktieris smaida, piebilstot, ka nekādās citās izrādēs detektīva lomā viņam gan nav nācies iejusties. «Ja nu vienīgi izrādē «Heda Gablere» manam varonim bija tādas intereses. Bet nekas cits «uz sitiena» prātā nenāk.»

Savukārt ar detektīvromānu lasīšanu gan Ančevskis esot aizrāvies: «Volless agrāk stāvēja plauktiņā - ar visām asinslāsītēm! Joprojām Erkils Puaro, arī Agatas Kristi mis Mārpla man patīk. Es vairāk esmu tendēts uz klasiskajām vērtībām,» atklāj Ainārs, kuram šad un tad patīkot paskatīties arī seriālu «CSI» un tamlīdzīgas lietas. Taču pašam ar detektīviem darīšana Aināram neesot bijusi: «Neesmu licis nevienu ne izsekot, ne darīt kaut ko tamlīdzīgu...»

Pirmo sēriju aktieris pats gaidot ar lielu nepacietību, jo griboties redzēt, kā viss ir sanācis. «Varu precizēt: mēs ar Ilzi spēlējam detektīvus, mans kolēģis Mārtiņš Egliens ir detektīvaģentūras administrators, savukārt Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis spēlē tādu kā advokātu un mūsu izpalīgu. Pār sižeta sanāk, ka Egliens, es un Grāvelis esam klasesbiedri. Tā kā gandrīz sanākam kursabiedri, viss ir visnotaļ precīzi,» vēl piebilst Ančevskis.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu