Linda Abu Meri laimīga kopā ar jauno vīru (138)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri (agrāk - Linda Mūrniece) sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» stāsta par savu jauno dzīvi, ģimeni un bērniem. Lai arī Linda precējusies ar libāniešu izcelsmes ārstu Hosamu Abu Meri, viņai nebūt nav jāievēro arābu kultūras senās tradīcijas, tādēļ ikdienā Rīgas ielās ekspolitiķi nesastapsiet ar aizsegtu seju.

Pilnvērtīga ģimenes dzīve

Linda pērn pameta politiku un krasi mainīja savu privāto dzīvi un nodarbošanos. Pēc šķiršanās no dzīvesbiedra Raimonda Mūrnieka Linda aizvien biežāk sabiedrībā izgāja libāniešu izcelsmes ārsta un Arābu kultūras centra valdes priekšsēdētāja Hosama Abu Meri kompānijā. Abu starpā uzplauka mīlestība, un šā gada pavasarī Linda un Hosams bez liekas pompozitātes mija laulības gredzenus. Pēc kāzām Linda pārgāja vīra uzvārdā.

Linda Abu Meri (centrā) ar vīra ģimeni
Linda Abu Meri (centrā) ar vīra ģimeni Foto: No personiskā arhīva

«Pēc aizvadītā gada jūtos daudz labāk. Varu pilnvērtīgi pievērsties ģimenei. Pagaidām man nav radušies jauni hobiji, jo dēls spēlē hokeju un tas prasa daudz laika. Viņš šogad mainīja skolu un tagad mācās hokeja klasē, tāpat arī meitai šobrīd ir 13 gadi un pusaudžu vecumā bērniem nepieciešama liela uzmanība,» par atvasēm Helēnu un Haraldu, kuri dzimuši laulībā ar Raimondu, stāsta Linda.

Apgūst vīra dzimto valodu

Pēc laulībām ar Hosamu bijušās ministres ģimene ir paplašinājusies. Jaukas un sirsnīgas attiecības izveidojušās arī ar vīra arābu radiem. «Esmu pārsteigta, cik ciešas ģimeniskās attiecības valda viņu ģimenē. Vīrs gandrīz katru vakaru stundu runā ar mammu skaipā. Par visu stāsta un konsultējas. Tad pie datora ekrāna sasēžas gandrīz vai visa ģimene un priecīgi aprunājas,» par Hosama komunikāciju ar vecākiem stāsta Linda. Īpašu prieku šajās vakara sarunās vīra ģimenei sagādā brīži, kad bijusī ministre saka dažus vārdus arābu valodā: «Tik maz viņiem vajag priekam!» Ikdienā laulātais pāris sarunājas latviešu valodā, un vīra dzimto valodu bijusī politiķe apgūst pamazām. Šobrīd arābu mēlē Linda prot pateikt tikai ikdienas sarunvalodas pamatvārdus.

Lindas jaunā vīra vecāki šovasar viesojās Latvijā
Lindas jaunā vīra vecāki šovasar viesojās Latvijā Foto: No personiskā arhīva

Nepareiza izpratne par arābu tautu

Linda nenoliedz, ka ir sašutusi par stereotipiem, kādi ir Latvijā dzīvojošajiem cilvēkiem. Viņasprāt, Latvijā ir radusies nepareiza izpratne par arābu tautu, jo tā nebūt nav, ka viņi visi neēstu cūkgaļu vai ikdienā staigātu ar aizsegtu seju. «Mana vīramāte ir ļoti moderna sieviete ar balinātām matu šķipsnām, turklāt nēsā džinsus,» priecājas ekspolitiķe. Arī Lindas draugi sākumā esot bijuši pārsteigti un, ieraugot bildes, sacīja: «O, viņi nemaz nevalkā lakatiņus!»

Kamēr Latvijas iedzīvotāji brīnās, ka arābi nemaz nav tādi, kā bija domāts, ārzemnieki pauž neizpratni par latviešu saltumu. Hosama ģimenē valda ļoti siltas un sirsnīgas ģimeniskās attiecības, tādēļ Lindas vīra radiem, ciemojoties Latvijā, radās jautājums: «Kāpēc tie latvieši vispār nesmaida? Tādi kūtri staigā apkārt!»

Lindas vīra māte un tēvs
Lindas vīra māte un tēvs Foto: No personiskā arhīva
Linda ar jauno vīru Hosamu Abu Meri un humoristes Janas Duļevskas vecākiem šovasar apmeklēja Marijas Naumovas koncertu Dzintaru koncertzālē
Linda ar jauno vīru Hosamu Abu Meri un humoristes Janas Duļevskas vecākiem šovasar apmeklēja Marijas Naumovas koncertu Dzintaru koncertzālē Foto: Santa Sergejeva/Sejas
Komentāri (138)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu