Preiļu Rozā ziedu koris iekaro Baltkrieviju (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 4. līdz 7. septembrim LNO solistes Ilonas Bageles vadītais Preiļu Rozā ziedu koris, ko skatītāji iepazina TV3 šovā «Koru kari», Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā piedalījās starptautiskajā koru festivālā «ХОРоШОУ», ko organizēja Baltkrievijas televīzija «CTB», izcīnot godpilno otro vietu.

Šajā koru sacensībā piedalījās seši kori no Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Polijas un Latvijas. Preiļu Rozā ziedu koris tika prezentēts publikai kā «Прейльский хор «Pink flowers» из Латвии».

«Mūsu komandu veidoja ne tikai deviņpadsmit koristi, bet arī kora zvaigzne Ilona Bagele, kormeistars Artūrs Mangulis, horeogrāfe Linda Mangule un Preiļu Kultūras centra direktors Guntis Skrimblis. Pazīstamākais kora dalībnieks ir grupas «Colt» līderis Atis Ieviņš,» stāsta kora dalībnieki.

Baltkrievijā koristi pavadīja visai saspringtu darba cēlienu, jo ļoti intensīvi notika šova filmēšana. Sacensībās bija jānodzied savas valsts tautasdziesma vai valstij raksturīga dziesma un divi pasaules hiti. Bez šiem pārbaudījumiem bija jāpārvar arī citi šķēršļi: jāatbild uz četriem muzikāli āķīgiem jautājumiem, kā arī izlozes veidā jānodzied kāda cita kora tautasdziesma, interpretējot to savā manierē un izpildot «a capella».

Preiļu korim nācās dziedāt arī lietuviešu un poļu valodā. «Ņemot vērā, ka priekšnesuma sagatavošanai tika atvēlēts ne vairāk par 30 minūtēm, mūsu koris ļoti veiksmīgi tika galā ar uzdevumu, par ko liels paldies jāsaka gan kormeistaram Artūram, gan horeogrāfei Lindai. Starp citu, žūrija īpaši uzsvēra mūsu priekšnesumu horeogrāfisko un režisorisko noformējumu, kuru autore ir Linda Mangule,» pauž koristi, piebilstot - vislielākais paldies jāsaka kora vadītājai Ilonai Bagelei, kura, neskatoties uz lielo darba slodzi un milzīgo aizņemtību, tomēr izbrīvēja laiku, lai kopā ar savu kori dotos uz Minsku.

Tiesa gan, Ilona pēc pirmās dienas filmēšanas steidzās uz vilcienu, lai naktī brauktu uz Rīgu un jau nākamajā dienā LNO dziedātu kopā ar Maestro Raimondu Paulu pūtēju orķestra «Rīga» 40 gadu jubilejas koncertā.

«Jāpiebilst, ka nevienam korim nebija tik spilgta līdera, kāda ir Ilona! Visi sajūsminājās par mūsu kora zvaigzni,» ar padarīto ir apmierināti kora dalībnieki, piebilstot, ka vislabākā balva ir gūtais gandarījums.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu