Preslija bībele pārdota par 59 000 mārciņu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārā dziedātāja Elvisa Preslija bībele Lielbritānijā notikušajā izsolē pārdota par 59 000 britu mārciņu. Sākotnējā izsoļu nama «Omega 8» noteiktā cena par šo priekšmetu bija vien 20-25 tūkstoši mārciņu.

Kā stāsta izsoļu nama darbinieki, par bībeles iegūšanu savā īpašumā cīnījušies trīs interesenti, savas likmes nosaucot telefoniski.

Īpaši vērtīgu Preslija bībeli padara fakts, ka dziedātājs ilgus gadus uz grāmatas malām rakstījis dažādas piezīmes. Nu savā īpašumā dziedātājam savulaik piederējušo grāmatu ieguvis kāds pircējs no ASV, kura vārds netiek atklāts.

Atšķirībā no bībeles vēl kāds izsolei piedāvātais priekšmets - dziedātāja apakšbikses - nekādu interesi nav izraisījis: neviens par dziedātāja apakšveļu nav vēlējies maksāt sākotnējo cenu (7 tūkstošus mārciņu), tādēļ šis priekšmets no izsoles atsaukts

Bībele un citi savulaik Preslijam piederējušie priekšmeti, ko izsolīja «Omega 8», nākuši no kāda brita kolekcijas, un izsolē par tiem kopumā izdevies iegūt 100 000 britu mārciņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu