Par spīti lietum «Baltā nakts 2012» noritēja pilnā sparā (28)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušā naktī (8.-9.09.) notika nu jau gadskārtējais mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts», kura māksliniecisko ideju realizēšanā bija iesaistījušies vairāk nekā 200 mākslinieku gan no Latvijas, gan arī ārvalstīm. Spēcīgās lietusgāzes netraucēja foruma norisi un apmeklētāju skaits bija aptuveni tāds pats kā iepriekš.

(Pievienots video.)

Laika apstākļi šogad kultūras foruma «Baltā nakts» apmeklētājus īpaši nelutināja - taču spītējot stiprajam vējam un garajām lietusgāzēm, pasākums noritēja pilnā sparā. Pasākumus apmeklēja ap 50 000 iedzīvotāju. Lietus dēļ tikai divi projekti pārcēlās uz iekštelpām, kuri jau iepriekš bija plānojuši to darīt, ja būs nelabvēlīgi laika apstākļi.

Pasākumu apmeklētāju sejās valdīja gandarījums, jo šogad programma bijusi īpaši daudzveidīga un aizraujoša. Arī TVNET devās Rīgas ielās, lai iemūžinātu bildēs šī gada «Baltās nakts» notikumus un mākslas projektus.

Visvairāk apmeklēti bijuši tie pasākumi, kas noritēja Rīgas centrā, proti, pie Rīgas Kongresu nama, kur spāņu mākslinieki «Itinerania» piedāvāja interaktīvo projektu «Labirints», Centrāltirgus un Spīķeros, kur koncertzālē «Latvijas koncerti» piedāvāja «Oxford street drummer» performanci, «Dirty Deal Teatro» jauno skatuves mākslinieku performances «Nesagremojamā maltīte», «kim?» laikmetīgās mākslas centrs piedāvāja projektu «Nakts, Pēterburga un paplāte».

Arī Miera ielas un Esplanādes projektiem bija plašs apmeklētāju loks. Daudzi interesenti devās uz AB dambi, kur uguns atdzīvināja smilšu skulptūru izstādi.

«Baltās nakts» programmu rīdziniekiem un pilsētas viesiem bez maksas piedāvāja vairāk nekā 60 mākslas un kultūras projekti. «Baltā nakts 2012» sākās jau dienas vidū, vislielāko intensitāti sasniedzot laika posmā no plkst.19 līdz 24, un turpinājās līdz pat plkst.6 no rīta.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Pilsētas centrā un apkaimē notika koncerti, dzejas lasījumi, teātra un dejas performances, kino seansi, bija apskatāmas instalācijas, daudzi starpnozaru projekti un pasākumi arī gados jaunākajiem «Baltās nakts» apmeklētājiem.

Baltās nakts pasākumi ir svētki mūsdienu kultūrai un mākslai un radīt jaunas sintēzes mākslā, jo nereti dažādi mākslinieki un dažādi žanri apvienojas, arī pasākumu apmeklētāji ir atsaucīgi un iesaistās mākslinieku ideju īstenošanā.

Šā gada forums balstījās uz devīzi «Uz paplātes».

Foto: TVNET

Pērn Mūsdienu kultūras forumā «Baltā nakts» tika īstenoti 56 projekti, kurus piedāvāja sabiedriski aktīvi uzņēmumi, galerijas, klubi un kafejnīcas, kultūras centri un nevalstiskās organizācijas.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu