Baletdejotāji laulājas pēc japāņu tradīcijām (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artura Sokolova arhīvs / Puruna

LNO baleta trupas solisti Arturs Sokolovs un Juka Mijake šovasar apprecējās pēc sešus gadus ilgām attiecībām, turklāt kāzas viņi svinēja divas reizes - Latvijā un Japānā, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve».

Par precēšanos Artūrs un Juka stāsta: «Gaidījām, kad paies krīze un parādīsies nedaudz naudiņas. Beidzot tomēr varējām apprecēties, taču galvenais ir tas, ka mīlam viens otru. Oficiāli dokumentus esam nokārtojuši šeit, Latvijā, un arī Japānā. Bildināju Juki jau pirms gada mūsu Zolitūdes dzīvoklī. Nometos ceļos viņas priekšā un uzdāvināju saderināšanās gredzenu.»

Kāzas Latvijā Arturs Sokolovs un Juka Mijake svinēja 9.jūnijā
Kāzas Latvijā Arturs Sokolovs un Juka Mijake svinēja 9.jūnijā Foto: Artura Sokolova arhīvs / Kaspars Garda

Latvijā kāzas notika 9.jūnijā, neilgi pirms Artura dzimšanas dienas. «Uz operas skatuves sarīkojām kāzu fotosesiju, pēc tam fotografējāmies uz Rīgas fona, bet vēlāk devāmies uz Rundāles pili, kur notika mūsu laulību ceremonija. Tur nodejojām arī mūsu kāzu valsi, kuram paši bijām piemeklējuši mūziku un iestudējuši horeogrāfiju. Kaut kas samisējās ar aparatūru, tādēļ situāciju glāba mūsu baleta pianiste.»

Latvijas kāzās piedalījās Jukas mamma un tētis un viņas labākā draudzene, savukārt uz Japānu, kur jaunā sieva jau bija priekšā, Arturs augusta pirmajās dienās devās kopā ar saviem vecākiem. Otrās kāzas baletdejotāji svinēja Tojotā - pilsētā, kur dzimusi un augusi Juka.

Svinot kāzas Japānā, Arturs un Juka mielasta laikā uzposās tradicionālajos japāņu kāzu tērpos
Svinot kāzas Japānā, Arturs un Juka mielasta laikā uzposās tradicionālajos japāņu kāzu tērpos Foto: Artura Sokolova arhīvs / Puruna

Medusmēnesi jaunlaulātie baudīšot nākamgad, jo šovasar kāzu dēļ tam vienkārši nepietika laika. Jaunlaulātie arī neslēpj, ka ne vienmēr abu kopdzīvē viss rit tik gludi. Ārēji it kā ļoti atturīgā Juka reizēm parādot raksturiņu, taču viņš šādās situācijās izturoties ar mieru un sapratni. Savukārt uz «PDz» jautājumu par ģimenes pieaugumu jaunais vīrs atsmaida: «Mīlēsim un baudīsim viens otra klātbūtni. Viss nāks ar laiku!»

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu