Artusu Kaimiņu norāj ceļu policija (36)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artuss Kaimiņš jau trešo gadu pārvietojas ar divriteni, ko nosaucis dārgās «Bentley» automašīnas vārdā. Pēc starpgadījuma ar ceļu policiju aktieris ar velosipēdu joņo prātīgi, nepārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu.

Lai pārvietotos pa Rīgas ielām, aktieris priekšroku dod divritenim, nevis sabiedriskajam transportam. «Ja varētu pa visām Rīgas ielām izlaist ar sesto tramvaju, būtu ļoti labi,» piebilst aktieris. Ar ērto braucamrīku Artuss nepārvietojas vienīgi ziemā. «Kaimiņš savulaik, mācoties aktieros, pa ziemu mēģināja braukt ar motorolleru, bet tas bija ļoti bīstami man pašai un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem,» viņš nosaka.

Aktieris Artuss Kaimiņš savu divriteni aprīkojis ar zilas krāsas begemota formas signāltauri, kas maksā tikai vienu latu
Aktieris Artuss Kaimiņš savu divriteni aprīkojis ar zilas krāsas begemota formas signāltauri, kas maksā tikai vienu latu Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Šovasar, sākoties riteņbraucēju sezonai, Artuss piedzīvojis starpgadījumu ar ceļu policiju. «Biju izvedis velosipēdu no mājas, piepumpējis riepas un devos izbraucienā pa Elizabetes ielu. Krustojumā ar Pulkveža Brieža ielu apstājos pie sarkanās gaismas, un man no abām pusēm pretī nostājās divas ceļu policijas «Volvo» automašīnas. Iedegās zaļā gaisma, protams, es palielinu ātrumu, jo «Bentley» labi ripo. Kad biju jau uz Antonijas ielas, pēkšņi policija mani skaļrunī brīdina, lai apstājos ielas labajā pusē. Nodomāju: kas noticis? Policija pienāk klāt un liek iepūst trubiņā. Iepūšu alkometrā, protams, promiles ir pa nullēm. Vaicāju: «Kungi, kāpēc jūs mani apstādinājāt?» Uz ko policisti atbild, ka esmu par ātru braucis. Biju braucis ar ātrumu 54 kilometri stundā. Policijai laikam nebija, ko darīt. Es jau neesmu nekāds olimpiskais čempions, ka man bija jāseko aptuveni 300 metri, lai apstādinātu. Cik zinu, nobīde no atļautā braukšanas ātruma ir astoņi kilometri. Policija pārbaudīja manus datus, vai neesmu kādam parādā palicis. Viss bija kārtībā un varēju turpināt ceļu. Kopš tās reizes ātrāk par 54 kilometriem stundā pa pilsētu ar velosipēdu nebraucu,» savu piedzīvojumu ar ceļu policiju atminas Kaimiņš.

Arī no garnadžiem velosipēdu aktierim izdodas veiksmīgi nosargāt. «Iesaku visiem «Sejas.lv» lasītājiem: ja vēlaties, lai jūsu velosipēdu nenozog, tad iegādājaties atslēgu, kas maksā sākot no 20 latiem,» brīdina aktieris.

Aktieris velosipēdu sargā no garnadžiem
Aktieris velosipēdu sargā no garnadžiem Foto: Santa Sergejeva/Sejas
Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu