Latviešu dziedātājs Londonā jūtas kā Latvijas patriots (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jura Vizbuļa privātais arhīvs / Draugiem.lv

Pazīstamais dziedātājs Juris Vizbulis, kurš pēc Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas absolvēšanas savu karjeru veidos Londonā, priecājas, ka tur šajās dienās var satikt daudz latviešu fanu ar Latvijas karogiem, un neslēpj, ka arī pats jūtas kā savas valsts patriots.

Sarunā ar portālu TVNET dziedātājs stāsta, ka Londonas centrā nemaz īsti nejūt, ka šajā pilsētā risinās XXX Vasaras olimpiskās spēles, jo visas galvenās aktivitātes risinās Olimpiskajā ciematā. «Gan tur, gan pilsētā visi ir draudzīgi un smaidīgi, tādēļ nudien jūtos kā milzīgos svētkos,» priecājas Juris.

Viņš arī atzīst, ka nupat Londonā biežāk nekā citkārt gadoties redzēt latviešu fanus, kas pa pilsētu staigā, rokās turot Latvijas karogu. «Viņi klīst gan pa pilsētu, gan Olimpisko ciematu, un tik daudz latviešu vienkopus šeit man tiešām nav gadījies redzēt,» smaida dziedātājs.

Foto: Jura Vizbuļa privātais arhīvs / Draugiem.lv

«Tiešām, šajās dienās sajūtu sevi kā latvieti!» neslēpj Vizbulis, kurš uz Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju bija paņēmis līdzi Latvijas karodziņu, piebilstot: «Nekad neesmu izjutis tik lielu patriotismu un lepnumu par savu valsti. Tas tiešām ir nepārspīlēti un patiesi.»

Pagaidām Jurim aizņemtības dēļ dažādos projektos nav izdevies īsti pasekot līdzi Latvijas olimpiešu startiem, taču viņu ļoti iepriecinājusi piecpadsmitgadīgās Lietuvas peldētājas Rūtas Meilutītes sensacionāli izcīnītā zelta medaļa. «Nedaudz sekoju līdzi šīm sacensībām, un man par Rūtu ir milzīgs prieks! Tagad viņa pie mums, Londonā, ir milzu zvaigzne,» teic dziedātājs.

Ja vien izdosies, viņš centīsies apmeklēt tāllēkšanas sacensības, uz kurām jau iegādātas biļetes. «Un, protams, pilnīgi neizbēgami nāksies izjust maratonu - to redzēšu gribot negribot, jo maratons risināsies Londonas centrālajās ielās. Tā kā pats dzīvoju pilsētas centrā, kaut ko no maratona noteikti redzēšu,» pauž Juris Vizbulis.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu