Maija Silova nakšņo Leonardo di Kaprio apartamentos (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no Maijas Silovas privātā arhīva

Modes un stila ekspertei Maijai Silovai bija ekskluzīva iespēja paviesoties franču imperatora Napoleona un pasaulē slavenā aktiera Leonardo di Kaprio iecienītajā rezidencē Francijā, Šampaņas reģionā.

Pazīstamā pašmāju TV vadītāja un žurnāliste Maija Silova viesojusies pasaules filmu zvaigžņu iecienīto «Dom Perignon» un «Moët&Chandon» namiem piederošajās greznajās rezidencēs - «Chateau de Saran» un Trianon Francijā. Šajos ekskluzīvajos namos nokļūt iespējams, vien tikai saņemot personisku ielūgumu. Maija sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» neslēpj prieku par šādu uzmanības apliecinājumu un to, ka iekļuvusi to pasaules slaveno cilvēku sarakstā, kuriem bijusi ekskluzīva iespēja viesoties šampaniešu namos.

Vaicājot, kā tad Maijai izdevās nokļūt tik ekskluzīvā Francijas rezidencē, viņa stāsta, ka tā ir šī zīmola vispasaules tradīcija. «Viņi aicina publiskus cilvēkus - kultūras, šovbiznesa un politikas personības no dažādām pasaules valstīm, kas zīmola skatījumā atbilst viņu kvalitātes izpratnei. Tādēļ bija ļoti patīkami uzzināt par šādu uzmanības apliecinājumu!» viņa atklāj.

«Biju dzirdējusi, ka elitārajā, slēgtā tipa rezidencē ir viesojušās tādas pasaules mēroga zvaigznes kā Leonardo Di Kaprio, Lenijs Kravics, Skārleta Johansone, Šarlīze Terona un daudzi citi šovbiznesa, politikas un kultūras elites pārstāvji. Vēsturiskajā griezumā «Moët&Chandon» īpašumus bija apmeklējis pat franču imperators Napoleons, Karaliene Viktorija un Krievijas cars Aleksandrs II. Savukārt pavisam nesen rezidencē ciemojusies Anglijas karaliene Elizabete II, kura rīkoja greznu pikniku par godu savai jubilejai,» zina stāstīt Maija Siova.

Piemēram, «Chateau de Saran» rezidencē, kurā ir 12 luksusklases istabiņas, apartamentu durvis netiek aizslēgtas, jo nejauši viesi tur nemēdz būt. Par katru no ciemiņiem šā īpašuma pārvaldniekiem ir nopietns dosjē.

«Man bija iespēja apskatīt iespaidīgos «Moët» vīna pagrabus, kuri tiek turēti aiz atslēgas. Parasti apmeklētājiem liegta iespēja šeit iekļūt, jo pagrabos tiek uzglabāta iespaidīga «Moët Grand Vintage» šampaniešu kolekcija. Man tika pasniegta šī «zelta» atslēdziņa no vārtiem, aiz kuriem atrodas zīmola senākie šampanieši. Redzēju vienu no senākajiem vintage šampaniešiem – 1892. gada Grand Vintage Reserve,» savos iespaidos dalās Maija.

Maija SIlova "Grand Vintage" vakariņās malkoja īpaši izsmalcinātu šampanieti
Maija SIlova "Grand Vintage" vakariņās malkoja īpaši izsmalcinātu šampanieti Foto: no Maijas Silovas privātā arhīva

Uzturēšanās ekskluzīvajā Chateau de Saran TV dīvai izvērtās par vasarīgu piedzīvojumu. Tā laikā Maija atpūtās glaunajā rezidencē un iepazina šampanieša baudīšanas tradīcijas. «Astoņos vakarā aicinātie viesi tikās uz krāšņās terases, lai iemalkotu aperitīvu – šampanieti «Moët&Chandon Ice Imperial», kas tiek pasniegts ar ledu un piparmētru lapiņu vai laima miziņu.

Grand Vintage vakariņu laikā Maija iepazinās ar franču smalkās virtuves tradīcijām. Pēc vakariņām un sarunām ar nama vadītāju un zīmola vēstnieci Helēnu Feltīnu, Maija tika pavadīta uz viesu istabu, kur turpinājās vakara sarunas. Viesi spēlēja biljardu, baudīja šampanieti, iejūtoties 18.gadsimta atmosfērā un vēlāk devās naksnīgā pastaigā pa greznā īpašuma parku. «Tikai vakara noslēgumā rezidences pārvaldniece atklāja, ka man piešķirti apartamenti, kuros pavisam nesen bija nakšņojis Leonardo di Kaprio,» piebilst Maija.

Maija atstāj savu vārdu zīmola vēstures lapaspusēs - "Chateau de Saran" rezidencē
Maija atstāj savu vārdu zīmola vēstures lapaspusēs - "Chateau de Saran" rezidencē Foto: no Maijas Silovas privātā arhīva

TV dīva apskatījusi arī slaveno klosteri Hautvillers, kurā mūks Dom Pierre Perignon radīja savu izcilo šampanieti. Blakus esošajā baznīcā ir viņa atdusas vieta. Pēc klostera apskates tā parkā tika sarīkots pikniks francūžiem raksturīgā elegances manierē.

«Viesojos arī «Moët» piederošajā namā Trianon, kura skaistajā franču stila dārzā notika Holivudas aktrises Skārletas Johansones foto sesija. Savukārt pirms daudziem gadsimtiem šajā vietā mēdza ieturēt vakariņas Napoleons un vācu komponists Rihards Vāgners, bet mūsdienās Trianon rezidencē tiek uzņemti prominenti viesi un slavenības no dažādām pasaules valstīm,» ceļojuma spilgtākajos pārdzīvojumos dalās Maija Silova.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu