Ko Samanta Tīna dara Minskā? (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No privātā arhīva

Sarkanmatainā latviešu dziedātāja Samanta Tīna ar automašīnu mērojusi ceļu uz Baltkrievijas pilsētu Minsku, kur gatavojas starptautiskajam konkursam «Slāvu bazārs», kas laikā no 13. līdz 18. jūlijam norisināsies Vitebskā. Samanta jau paguvusi izmēģināt savu repertuāru ar orķestri, paviesoties Latvijas vēstniecībā, kā arī atsvaidzināt saulē pabalējušo matu toni.

Kopā ar Samantu Tīnu uz Minsku devies arī dziedātājas menedžeris Juris Millers. Ugunīgā latviešu dziedātāja Baltkrievijas pilsētā aizvadījusi pirmās divas dienas, kas bijušas bagātīgiem notikumiem piesātinātas. Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» no Minskas Samanta ziņo, ka paguvusi sniegt pāris interviju Baltkrievijas TV kanāliem, kā arī izmēģināt savu konkursa repertuāru orķestra pavadībā. Kā atklāj Juris Millers, «Slāvu bazārs» ir vienīgais konkurss Eiropā, kurā konkursanti joprojām uzstājas ar dzīvo orķestri.

Minskā Samanta un pārējie konkursanti apmetušies viesnīcā «Sputnik». «Viesnīca pēc Baltkrievijas standartiem ir ļoti laba, bet pēc Eiropas – normāla. Pietrūkst kondicionieru. Ēdināšana ir kvalitatīva, precīzāk sakot, gluži kā mūsu bērnībā, ar identisku ēdienu izskatu un garšu,» zina teikt Millers.

Samanta Tīna Minskā sniedz interviju Baltkrievijas televīzijas kanālam
Samanta Tīna Minskā sniedz interviju Baltkrievijas televīzijas kanālam Foto: no privātā arhīva

Daloties pirmajos iespaidos par Minsku, Samanta Tīna atklāj, ka pilsētā ir ļoti skaisti, bet karsti. «Tas gan netraucē strādāt, tikai naktīs ir grūti gulēt, jo ir sutīgi,» piebilst Samanta.

Dziedātāja stāsta, ka jau iepriekš pazinusi dažus konkursantus. «Īpaši liels pārsteigums bija, satiekot lietuvieti Sašu Song, kurš pārstāvēja Lietuvu starptautiskajā Eirovīzijā, kas norisinājās Maskavā. Gaidu arī ierodamies Itālijas delegāciju, jo šīs valsts delegācijas vadītāju pazīstu kopš pagājušā gada, kad piedalījos un uzvarēju dziesmu konkursā Itālijā. Ar pārējiem konkursantiem vēl paspēšu tuvāk iepazīties, kad pārcelsimies no Minskas uz Vitebsku un sāksies mēģinājumi uz lielās skatuves. Vitebskā satikšu arī Moldovas dziedātāju Pāvelu Parfeni, kurš šogad Moldovu pārstāvēja starptautiskajā Eirovīzijā. Pāvels ir mans labs draugs, un viņš «Slāvu bazārā» būs konkursa goda viesis,» stāsta Samanta Tīna.

Dziedātāja sniegusi ne tikai intervijas vietējiem televīzijas kanāliem, bet paviesojusies arī Latvijas vēstniecībā, kur tikusies ar Latvijas vēstnieka Baltkrievijā Mihaila Popkova pirmo sekretāru Kristapu Brusbardi, jo pats vēstnieks šobrīd ir atvaļinājumā Latvijā.

Samanta Latvijas vēstniecībā Minskā ar Kristapu Brusbārdi un Gintu Serafinoviču
Samanta Latvijas vēstniecībā Minskā ar Kristapu Brusbārdi un Gintu Serafinoviču Foto: no privātā arhīva

Samanta jau Latvijā ļoti nopietni gatavojās konkursam – gan apmeklēja vokālās nodarbības pie Nika Matvejeva, gan veidoja savu skatuves garderobi. Lai sapucētos konkursam, Samanta Minskā apmeklējusi arī frizieri un atklāj, ka uzfrišinājusi savu koši sarkano matu toni, kas vasaras saulē bija mazliet izbalējis.

Jau ceturtdien Samanta Tīna kopā ar pārējiem «Slāvu bazāra» konkursantiem no Minskas mēros ceļu uz konkursa mājvietu Vitebskā.

Ugunīgās latviešu dziedātājas pirmais konkursa repertuāra mēģinājums ar orķestri, kura diriģents ir Baltkrievijas nacionalais koncertorķestra diriģents - Mihails Finbergs.
Ugunīgās latviešu dziedātājas pirmais konkursa repertuāra mēģinājums ar orķestri, kura diriģents ir Baltkrievijas nacionalais koncertorķestra diriģents - Mihails Finbergs. Foto: no privātā arhīva
Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu