Merilinas Monro izrakstītais čeks apšauba pašnāvības versiju (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienu pirms savas noslēpumainās nāves leģendārā aktrise Merilina Monro parakstījusi čeku par kumodes iegādi, vēsta itāļu laikraksts «La Republicca».

«Puse pasaules vīriešu sapņoja par iespēju paviesoties Merilinas Monro gultā, bet izrādās, ka skaistākās pasaules sievietes sapnis bija iegādāties kumodi,» raksta laikraksta žurnālists, uzdodot jautājumu – kādēļ cilvēks, kurš nolēmis beigt dzīvi pašnāvībā, pirms izšķirošā soļa paraksta čeku, lai pārvestu mājās tikko iegādātu mēbeli.

«Čeks par kumodes iegādi Losandželosas veikalā «Piligrim» tika iesniegts 1962.gada 4.augustā – dienu pirms traģiskā 5.augusta, kad tika atrasta mirusī Merilina Monro. Čeka vērtība bija 228,80 USD. «Heritage Foundation» rīkotajā izsolē Beverlihilzā, kur tiek piedāvāti 15 priekšmeti, kas savulaik piederējuši Merilinai Monro, kumodes sākotnējā cena būs krietni augstāka – 8000 USD.Tādēļ ir jautājums: vai šis čeks var kļūt par bezgalīgā detektīvstāsta atrisinājumu?»

«Pazīstamais psihologs Deivids Bernšteins apgalvo, ka cilvēki, kas nolēmuši izdarīt pašnāvību, ļoti bieži savus nodomus izrāda citādos veidos: piemēram, viņi sāk tērēt naudu. Iepirkšanās process cilvēkam ļauj justies labāk; kaut kādā mērā tā ir brīva uzvedība, kas palīdz attīrīt maku un smadzenes. Taču tas ir dīvainākais – Monro iegādājās tikai vienu priekšmetu, turklāt tādu, ko izmantot ikdienā. Un čeks pierāda, ka viņa bija nolēmusi dzīvot ilgi un nebūt nedomāja par pašnāvību. Ja mēs veiktu psiholoģisko autopsiju, tad šis čeks būtu visintriģējošākais atradums. Tas vēlreiz apliecina, ka Monro nebija ieplānojusi mirt,» raksta žurnālists.

«Tajā traģiskajā naktī Merilinai bija paredzēta tikšanās ar Robertu Kenediju, taču viņš tā arī neieradās. Aktrise to ļoti pārdzīvoja un stresoja. Citiem vārdiem runājot, noslēpums joprojām paliek neatminēts: vai miega zāļu pārdozēšana bija nelaimes gadījums vai pašas aktrises izvēle?»



Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu