Izrāde «Naudas koks» būs skatāma visā Latvijā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc veiksmīgas pirmizrādes Saldū, Jāņu pasākumā muzikālā komēdija «Naudas koks» sāk ceļu pie skatītājiem visā Latvijā, informē «Jaunā teātra» pārstāve Ilze Trumpe.

Izrādes ideja «Jaunā teātra» vadītājai Lailai Ilzei Purmalietei radās pēc ilggadīgas sadarbības ar komiķiem Jāni Jarānu un Daini Porgantu, kuru duets Latvijā ir pazīstams ar dažādiem atveidotajiem tēliem, no kuriem spilgtākie neapšaubāmi ir Mildiņa un Skaidrīte. Tika domāts par izrādes radīšanu tieši viņiem – par divām pensionārēm, kas vēlas nopelnīt kādu naudiņu papildus pensijai. Tāds nepārspējams stāsts Latvijas kultūrā jau eksistē – filma «Tās dullās Paulīnes dēļ».

Jāpiebilst, ka izrādes iestudēšanas laikā Mildiņa un Skaidrīte kā tēli tika «izbeigti» un

kopā ar režisoru Ivaru Lūsi un ģeniālajiem Vizmas Belševicas tekstiem tika radīti jauni tēli – māsas Paulīna un Lizbete,

katra ar savu raksturu un dzīvesstāstu. Šajos tēlos pilnā mērā izpaužas izcilais abu aktieru talants, meistarība un skatuves šarms. Dzīvespriecīgas un aktīvas pensionāres labākajos gados ir sākušas ceļu pie skatītājiem, kas, pēc visa spriežot, nebūs tikai vienas vasaras garumā, bet daudz ilgāks.

Skats no "Jautā teātra" izrādes "Naudas koks"
Skats no "Jautā teātra" izrādes "Naudas koks" Foto: publicitātes

Izrādes liels ieguvums ir mūsu skatuves granda Gunāra Placēna atveidotais fotogrāfs, kurš sevi kārtējo reizi apliecina kā izcilu komiķi un savos gados spēj darboties ar tādu vitalitāti, ka jaunākajiem ir jāsaspringst, lai turētu tādam tempam līdz. Pats aktieris teic, ka viņam vēl ir Smiļģa skola, kas izrādēs ļoti palīdz tieši brīvdabas iestudējumos – vidē, kur aktierim jāpiepilda daudz lielāka telpa nekā teātra zāle.

Lai veiksmīgāk izprastu sev uzticēto tēlu, Gunārs Placēns šogad esot apprecējies, kas arī liecina par aktiera dzīves prieku un spēku.

Izrādē atšķirībā no pazīstamās filmas abu māsām kaimiņos komunālajā dzīvoklī dzīvo bibliotekāre (Regīna Devīte vai Inese Ramute), pie kuras regulāri ciemos nāk draudzene, arī bibliotekāre (Jūlija Ļaha), kuras izrādē iezīmē jaunu komisko līniju – vecmeitas. Taču arī šeit nebeidzas viss kā gaidīts, jo izrādē parādās policists (Ivars Lūsis).

Foto: publicitātes

Ļoti veiksmīgi izrādē iekļaujas kapelas «Bumerangs» mūziķi, kuru izpildītās dziesmas ir būtisks «motors» izrādē un ļauj dziļāk izprast notiekošo. Izrādē režisors liek mūziķiem ne tikai spēlēt, bet arī reāli piedalīties stāstā kopā ar aktieriem. Īpaša loma izrādē ir iedota Ventam Armandam Krauklim.

Kopumā optimistiskā izrāde sniedz skatītājiem ne tikai patīkamu izklaidi un muzikāli augstvērtīgu baudījumu, bet arī dod lielu dzīves spēku un smieklu vitamīnu devu. Kā saka izrādes veidotāji:

«Nauda dzīvē nav galvenais, bet, lai tās nekad nepietrūktu, mēs jums dosim praktiskus un materiāli taustāmus palīglīdzekļus!»

Tādus nodrošina ne tikai izrāde, bet arī īpaši veidotā izrādes programmiņa ar naudas piesaistīšanas palīglīdzekļiem.

Lomās: Jānis Jarāns, Dainis Porgants, Gunārs Placēns un iemīļotie aktieri no seriāla «UgunsGrēks» - Regīna Devīte vai Inese Ramute, Ivars Lūsis un Jūlija Ļaha, kā arī grupas «Bumerangs» mūziķi. Režisors - Ivars Lūsis. Muzikālais noformējums – kapela «Bumerangs» ar pašu mūziķu klātbūtni izrādē.

«NAUDAS KOKA» brīvdabas izrādes notiks:

5.07. plkst. 19 – Krustpils brīvdabas estrādē;

13.07. plkst. 19 – Valmieras estrādē;

14.07. plkst. 18 – Dobeles estrādē;

15.07. plkst. 15 - Smiltenes estrādē;

19.07. plkst. 19 – Bauskas pilsdrupu estrādē;

27.07. plkst. 19 – Liepājā koncertdārzā «Pūt, vējiņi!»;

3.08. plkst. 20 – Preiļu parka estrādē;

5.08. plkst. 17 – Kuldīgas pilsētas estrādē;

11.08. plkst. 19 – Jelgavas Uzvaras parka estrādē;

16.08.plkst. 19 – Madonas estrādē;

17.08. plkst. 19 – Tukuma pilsētas Durbes estrādē;

1.09. plkst. 17 – Ikšķiles estrādē.

Biļetes var iegādāties «Biļešu Paradīzē» un kultūras namos - iepriekšpārdošanā lētāk!


Informāciju sagatavojusi «Jaunā teātra» pārstāve Ilze Trumpe


Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu