Rītiņš lepns par iespēju nest olimpisko lāpu (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Populārais pavārs Mārtiņš Rītiņš jau pavisam drīz dosies uz Londonu, lai jau 18.jūlijā piedalītos olimpiskās lāpas nešanā. Par šādu iespēju Rītiņš ir ļoti lepns, priecājoties, ka viņam būs iespēja popularizēt Latviju šāda mēroga pasākumā.

Taujāts, kā pie šādas iespējas viņš ticis, Rītiņš smej, ka nemaz īsti līdz galam neesot sapratis, tikai zina, kā balsojums noticis sadarbībā ar «Samsung» starptautisko labdarības akciju «Hope Relay» - skrējienu, kas joprojām norisinās 19 valstīs. Piedalīties iedvesmas skrējienā varēja ikviens, kurš savā viedtālrunī lejupielādēja bezmaksas aplikāciju «Hope Relay» un reģistrēja savu dalībnieka profilu. «Acīmredzot akcijas rīkotāju priekšā nonāca arī mans vārds, un tad tika izlemts, ka būšu viens no pieciem Latvijas lāpnešiem,» spriež Rītiņš, kuru sākumā šī ziņa ārkārtīgi pārsteigusi.

Mārtiņš Rītiņš
Mārtiņš Rītiņš Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

«Tas tiešām ir liels gods, ka no diviem miljoniem latviešu izvēlējās tieši mani!» priecājas šefpavārs, kurš savai misijai gatavojas, ļoti cītīgi uzturot sportisko formu. «Aktīvi nūjoju un braucu ar velosipēdu, turklāt nevis pa gludiem celiņiem, bet samērā šķēršļotu apvidu - Baltezera apkārtnes mežiem,» Mārtiņš stāsta portālam «Sejas» un smej, ka, nūjojot pa mežu, pamanījis arī jauno sēņu ražu un šādus tādus garšaugus, kas noderētu ēdienu gatavošanā. «Taču, ja gribu noturēt uzņemto tempu, man nav laika apstāties un lasīt sēnes. Gan jau pagūšu,» spriež Rītiņš, palepojoties, ka jau tagad esot tīri labā fiziskā formā. «Attālumi, ko man izdodas pieveikt, arī jau ir visnotaļ pieklājīgi!»

Olimpisko lāpu viņš nesīs 300 metrus, visticamāk - pie Doveras baltajām klintīm. «Tos trīssimt metrus, kas man uzticēti, centīšos pieveikt ļoti sportiskā un cienīgā skrējienā,» Mārtiņš sola, piebilstot - cerams, ka organizatoru sarūpētajos tērpos būs arī kāds Latviju raksturojošs atribūts. «Latvijas karodziņu vai lentīti Latvijas krāsās diez vai drīkstēšu piespraust, jo lāpnešiem ir stingri noteiktas formas. Nu, ja nebūs, tad skrienot saukšu: »Latvija, Latvija!«» smej Rītiņš, kurš, pateicoties savam veselīgajam dzīvesveidam, veiksmīgi ticis galā arī ar lieko svaru.

«Gluži divdesmit kilogrami, kā te rakstīja viens žurnāls, tie nav, bet kādi padsmit būs,» viņš atklāj, piebilstot, ka lielākā daļa tauku pārvērtušies muskuļos, kas esot daudz veselīgāk nekā strauja svara zaudēšana.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu