Dramaturgs Anitens lepojas ar atlētisku ķermeni (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Režisors un dramaturgs arī aktieris Kārlis Anitens kopš pavasara darbojas arī kā Trx fitnesa treneris un vada grupu nodarbības. Līdz ar jauno nodarbošanos Kārlis var arī lepoties ar atlētisku ķermeņa uzbūvi.

Režisors Kārlis Anitens paralēli teātra spēlei, izrāžu režisēšanai un grāmatu rakstīšanai nu strādā jaunizveidotā sporta studijā. «Tas nav fitnesa klubs, jo trenažieru mums nav, bet ir tikai grupu nodarbības. Un viena no šīm astoņu veidu nodarbībām ir Trx jeb spēka un izturības treniņš, kas radies amerikāņu armijā, jo, kā mēs zinām, amerikāņu militāristi daudz kur ierodas un mēģina uzturēt kārtību. Tie vīri ir sapratuši, ka ne jau iespaidīgos muskuļos slēpjas karavīra noslēpums, bet gan izturībā. Ilgu laiku amerikāņi savu izgudrojumu turēja slepenībā, bet, pamazām visai pasaulei komercializējoties, tas ir kļuvis pazīstams visā pasaulē. Trx trenažieris nodarbina visu ķermeni, nevis tikai konkrētus muskuļus,» par savu jauno nodarbošanos stāsta Anitens.

Kārlis stāsta, ka vienmēr ir aizrāvies ar sportiskām aktivitātēm. «Braucu ar divriteni, skrēju un šad tad aizgāju uz trenažieru zāli. Pirms diviem gadiem, kad Trx ienāca Latvijā, mans treneris ieteica man to izmēģināt. Es arī pamēģināju un notika klikšķis. Sapratu, ka tas verķis ir mans. Man tik ļoti iepatikās, ka sāku vingrot līdz pat piecām reizēm nedēļā. Trx kļuva Latvijā aizvien populārāks, bet trūka treneru, kas to varētu pasniegt. Tad nu izgāju apmācības kursu, nokārtoju eksāmenu un saņēmu trenera sertifikātu. Pats interesantākais, ka kompānija, kas pārstāv šo trenažieru sistēmu, vēlas, lai treneri nav sportisti, bet gan dažādu profesiju pārstāvji. Tas var būt rakstnieks, inženieris vai vēl kāds cits.

Šobrīd piecas reizes nedāļā vadu nodarbības. Man ir svarīgi, lai treniņa laikā cilvēkam nav tikai pārgriezta seja, bet lai ir jautri un lustīgi. Protams, ka nevar jau cilvēki smieties treniņa laikā vēderus turēdami. Šim vingrošanas veidam nav vecuma ierobežojumu, jo katrs pats var kontrolēt savu slodzi. Man vienā grupā ir kundzīte, kurai ir aptuveni 70 gadi. Ja cilvēks nemitīgi strādā garīgu un radošu darbu, tad arī rumpis ir jātur kārtībā, jo viss iet kopsolī,» viņš stāsta.

Kārlim šī vasara piepildīta gan ar treniņu vadīšanu, gan ar ceremoniju meistara lomu «Muzikālā teātra 7» brīvdabas izrādē «Teic, kur zeme skaistākā...». Dramaturgs arī uzņēmies Strenču novada svētkos režisēt koncertuzvedumu pēc Žila Verna «Noslēpumu salas» motīviem.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu