Paula Dukure absolvē ģimnāziju un pārceļas uz Rīgu (25)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no Paulas Dukures privātā arhīva

Jaunā dziedātāja Paula Dukure (18) šovasar absolvēja Cēsu Valsts ģimnāziju. Izlaidums izvērtās īpaši emocionāls. Paulas brālis Miks Dukurs izpildīja veltījuma dziesmu savai māsai un viņas klasei. Nu Paula no dzimtajām Cēsīm pārcēlusies uz Rīgu un kopā ar vecākiem iekārto jauno dzīvokli.

Paula Dukure stāsta, ka no 1.- 4. klasei mācījusies Cēsu 1. pamatskolā, 5. un 6. klasē - Cēsu pilsētas pamatskolā, bet no 7.- 12. klasei - Cēsu Valsts ģimnāzijā. «Izlaidums pagāja labi. Visas trīs stundas, kamēr norisinājās oficiālā ceremonija, sēdēju un nespēju noticēt, ka tāds nozīmīgs posms, beidzot ir noslēdzies. Ir neliels uztraukums par to, kas gaidāms turpmāk, kad sākšu dzīvot Rīgā,» par sajūtām, absolvējot ģimnāziju, teic jaunā dziedātāja.

Dukuru ģimene pilnā sastāvā - (no kreisās) tētis Edijs, Paula un Miks, kā arī mamma Lolita
Dukuru ģimene pilnā sastāvā - (no kreisās) tētis Edijs, Paula un Miks, kā arī mamma Lolita Foto: no Paulas Dukures privātā arhīva

Pārsteigumu māsai Paulai un viņas klasesbiedriem sagādāja dziedātājs Miks Dukurs, kurš izlaidumā nodziedāja veltījuma dziesmu.

Pēc izlaiduma oficiālās ceremonijas Paula ar saviem tuviniekiem devās uz mājām, kur jau viesus gaidīja svētku mielasts. «Mammas krustmāte bija uzcepusi lauku torti. Mājās ar radiem ēdām, iedzērām šampanieti un dziedājām. Vēlāk braucu atpūsties un atzīmēt skolas beigšanu kopā ar klasesbiedriem,» stāsta Paula.

Jaunā dziedātāja Paula Dukure savā izlaidumā bija tērpusies baltā kleitā, ko iegādājusies veikalā  "La vita"
Jaunā dziedātāja Paula Dukure savā izlaidumā bija tērpusies baltā kleitā, ko iegādājusies veikalā "La vita" Foto: no Paulas Dukures privātā arhīva

Ģimnāziju jaunā dziedātāja pabeidza teicami. «Par savu zinātniski pētniecisko darbu, kad valsts mērogā ieguvu 3. vietu, izlaidumā saņēmu atzinības rakstu ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska parakstu,» viņa piebilst.

Vaicājot, ko Paula studēs, viņa atklāj, ka šobrīd vēl svārstās starp dažiem studiju variantiem. «Studēšu noteikti. Pamācīšos gadu, ja pavisam nepatiks, kaut ko mainīšu. Lai gan atzīmes skolā bija labas, varu droši teikt, ka manas studijas noteikti nebūs saistītas ar ķīmiju, fiziku vai bioloģiju,» viņa stāsta.

Šobrīd Paula no dzimtajām Cēsīm pārcēlusies uz dzīvi Rīgā un ar vecāku palīdzību iekārto jauno mājvietu, kur apmetīsies kopā ar draudzeni.

Paula un Miks Dukuri
Paula un Miks Dukuri Foto: no Paulas Dukures privātā arhīva
Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu