Jānis Auzāns vārda svētkos dāvanas nesaņem (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Populārais vairāku šovu dalībnieks un skaņu ierakstu kompānijas «Sound Systems» līdzīpašnieks Jānis Auzāns šajos Jāņos savus skatuves kolēģus cienāja ar draudzenes Anitas Levšas pagatavotu šašliku.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Jānis Auzāns atzīst, ka savā vārda dienā saņem Jāņu svētkiem tradicionālas dāvanas – sieru, ozollapu vainagus un no māla pagatavotus alus kausus. «Man jau liekas, ka tie cilvēki, kuriem dots vārds Jānis, savu vārda dienu svin nosacīti. Šos svētkus svin visa Latvija un es varu būt lepns, ka esmu uz to nakti goda vārda nēsātājs,» viņš piebilst.

Taču ar īpašām vārda dienas dāvanām viņš netiek lutināts. Arī šis gads nebija izņēmums, kad Jānis dāvanā no slavenajām Suitu sievām, saņēma ozollapu vainagu.

Jānis Auzāns šogad vārda dienu svinēja Bauskas pilskalna estrādē
Jānis Auzāns šogad vārda dienu svinēja Bauskas pilskalna estrādē Foto: Sejas.lv

«Protams, ka labāk Jāņus ir atzīmēt kopā ar ģimeni pie ugunskura. Taču darbs paliek darbs, un tādēļ cenšos atrast veidu, lai skatītājiem būtu jautri, klausoties mūsu priekšnesumus,» skaidro Jānis. Viņš kopā ar brāli Ati Auzānu šajos svētkos līgoja uz skatuves Bauskas pilskalna estrādē.

Pēc koncerta Jānis skatuves kolēģus cienāja ar līdzpaņemto mielastu, par kuru bija parūpējusies viņa draudzene Anita Levša. Viņa bija pagatavojusi desmit kilogramus šašlika.

«Tā vienmēr bijis: kad Jāņos beidzas pasākuma oficiālā daļa, tad savā draugu lokā pasēžam un ieturam svētku maltīti. Taču tie īstie Jāņi ir tad, kad pienāk rīts, un mēs atgriežamies vecāku lauku mājās Latgalē. Tā jau mums ar brāli ir tradīcija, ka pēc Jāņu koncertiem, agrā rīta stundā, dodamies ciemos pie vecākiem uz Jersiku. Nav jau tāls ceļš. No Rīgas tikai 180 kilometri,» teic Jānis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu