Operzvaigznes meitiņai vislabāk patīk Mocarts (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča, kura nesen kļuva par mammu mazajai Katrīnai Luīzei, stāsta, ka formu atguvusi itin ātri: veicot vēdera presi un atspiedienus, kā arī pārnēsājot bērna ratiņus un autosēdeklīšus. «Tas bija labs treniņš, lai atkal aktivizētu visu ķermeni,» smej dziedātāja.

Taujāta, ko viņa meitiņai dzied, Elīna stāsta, ka visu ko, pat reizēm atskaņo disku ar pašas ierakstītajām dziesmām. «Interesanti, bet vislabāk Katrīnai patīk Mocarta «Mazā naktsmūzika» - to viņa pieprasa diezgan bieži.» Protams, Elīna meitiņai dzied arī vecās, labās «Aijā, žūžū» un «Velc, pelīte, saldu miegu», taču šīm dziesmiņām ļoti ātri beidzas pantiņi.

LNSO galvenais diriģents Karels Marks Šišons un operdziedātāja Elīna Garanča teic, ka viņu meitiņai Katrīnai Luīzei vislabāk patīkot klausīties Mocarta mūziku
LNSO galvenais diriģents Karels Marks Šišons un operdziedātāja Elīna Garanča teic, ka viņu meitiņai Katrīnai Luīzei vislabāk patīkot klausīties Mocarta mūziku Foto: Sejas.lv

Elīna arī pamanījusi, ka, ejot pa ielu, viņas meitiņu ļoti interesē tas, ko spēlē ielu muzikanti: «Viņa ar lielu interesi ieklausās gan klarnetistā, gan saksofonistā, gan ja spēlētājs ir vienkārši buņģieris. Kaut gan tas ir loģiski, jo Katrīna ir ļoti muzikāls bērns.»

Vēl abu mūziķu - LNSO galvenā diriģenta Karela Marka Šišona un Elīnas Garančas - meitiņai ļoti patīk spēlēties ar tētim piederošajiem diriģenta zižļiem. «Nezinu, kas no viņas beigās sanāks,» prāto vecāki.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu