«Zelta viļņa» ceremonijā triumfē «UgunsGrēks» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Viļņi

Trešdien, 13. jūnijā, kinoteātrī «Splendid Palace», klātesot Latvijas televīziju pārstāvjiem, žurnāls «Rīgas Viļņi» pasniedza ikgadējo Nacionālo TV skatītāju balvu «Zelta vilnis» 20 nominācijās veiksmīgākajiem cilvēkiem un projektiem televīzijā aizvadītajā sezonā.

Šī bija īpaša reize arī pašai balvai – «Rīgas Viļņi» balvu «Zelta vilnis» pasniedza jau piekto reizi, un, kā, atklājot pasākumu, sacīja izdevniecības valdes priekšsēdētāja Aija Simsone, šī ir savā ziņā robežšķirtne, jo pirms pieciem gadiem televīzija bija citādāka nekā šodien. Šodien jau 52 procenti cilvēku izmanto mūsdienu digitālā laikmeta iespējas, lai skatītos TV.

Digitalizācijas laikmeta pārsvaru pār tradicionālo TV, personīgi pasniedzot balvu «Gada ziņu raidījumam», pieminēja arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Aboltiņa, atzīstot, ka izveidot skatāmu ziņu raidījumu laikā, kad visu var uzzināt un jau iepriekš apspriest internetā, ir liela uzdrīkstēšanās. Un vislabāk to prot TV3 ziņu komanda, kas ir balvas ieguvējs šajā nominācijā.

Pirmo reizi balva tika pasniegta nominācijā «Gada ziņu moderators», to saņēma LNT raidījuma «900 sekundes» vadītājs Ģirts Timrots. Tāpat pirmo reizi balvas saņēma arī «Gada TV veiksme», kurā tika godināts LTV1 «Panorāma» moderators Arnis Krauze un «Gada TV seriālu aktieris», par ko kļuva Ģirts Ķesteris. Aizņemtības dēļ aktieris nevarēja apmeklēt pasākumu, un viņa balvu žurnāla «Rīgas Viļņi» galvenā redaktore Ieva Valtere lūdza saņemt Ķestera kolēģei Regīnai Devītei. Aktrise arī pati bija izvirzīta šajā nominācijā. Viņa vēlīgi atzina, ka balva kolēģim ir likumsakarīga, jo «Ģirtu mīl meitenes un par viņu balso meitenes». Aktrise uzteica arī kolēģa spēli, bilstot, ka viņam ir daudz dažādu uzdevumu un viņš meklē neordināras reakcijas notiekošajam. Arī par savu Zentas lomu viņa piebilda, ka arvien meklē ko jaunu, lai skatītājiem neapniktu. Un noteikti būšot žēl, ja reiz «UgunsGrēks» beigsies.

Pārējās nominācijas: «Gada analītiskais raidījums» – TV3 «Nekā personīga», diskusiju raidījums – LTV1 «100. panta preses klubs», sociālais raidījums – TV3 «Bez tabu», dzīvesstila raidījums – TV3 «Gandrīz ideālas vakariņas», izklaides šovs – LNT «OKartes skatuve», reportieris – Odita Krenberga no TV3 «Nekā personīga», speciālizlaidums – LNT «Labestības diena», TV seriāls – TV3 «UgunsGrēks», debija – Inga Spriņģe TV3 «Nekā personīga», producents – apvienība «Brīvdienas», režisors – Dita Torstere, TV dokumentālā filma – LTV1 režisores un scenārija autores Mārītes Balodes veidotā «Režisors Oļģerts Kroders dzīves garumā», «15 minūtes slavas» – Aleksandrs Riekstiņš no LTV1 šova «Lauku sēta», spilgtākais TV mirklis – Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores Nelijas Jezdakovas katastrofālā komunikācija, nosūtot sveicienu «svoločam» Jānim Gestem no «De facto», bet par «Gada kaitinošāko raidījumu kļuva» LNT šovs «OKartes skatuve». Labākajam kultūras raidījumam - LTV1 «100 g kultūras. Nacionālie dārgumi» – balvu pasniedza personīgi kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende.

Balva «Zelta vilnis», ko žurnāls «Rīgas Viļņi» iedibināja pirms pieciem gadiem, atzīmējot izdevuma 50 gadu jubileju, tiek pasniegta jau piekto reizi un ir vienīgā Latvijā, kas novērtē TV sasniegumus. Atzīmējot 50. jubileju, balva tika pasniegta visu laiku labākajiem sasniegumiem televīzijā, bet katru nākamo gadu ar balvu tiek vērtēti ikgadējie sasniegumi.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu