Smalkās aprindas tiekas modes vēsturnieka izstādē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ceturtdienas pēcpusdienā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vestibilā patiešām nebija kur adatai nokrist - te mākslas un jūgendstila tērpu cienītāji pulcējās, lai piedalītos pazīstamā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva izstāde «Jūgendstila mode» atklāšanas pasākumā.

Par izstādi sajūsmināta bija kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, ļoti sievišķīgi izsaucoties: «Meitenes, ja jūs redzētu, kas tur ir par tērpiem un mežģīnēm!»

Par izstādē redzēto jūsmoja Mākslas muzeja direktore Māra Lāce un kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende
Par izstādē redzēto jūsmoja Mākslas muzeja direktore Māra Lāce un kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Tikpat sajūsmas pilnus vārdus varēja dzirdēt arī no Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja direktores Māras Lāces; par izstādi atzinīgi izteicās arī radiožurnālists Kārlis Anitens, dziedātāja Diāna Pīrāgs, radiogeiša Ieva Adamss, stilīgā uzņēmēja Nellija Ušakova un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri staigāja pa izstādi, apjūsmojot krāšņos tērpus un aksesuārus, kā arī vēlāk nelielajā muzeja kafejnīcā baudot «Moet» šampanieti.

Atgādinām, ka izstāde «Jūgendstila mode» būs aplūkojama līdz pat oktobra beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu