Policija Sobčakas dzīvoklī atrod 1,5 miljonus eiro (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdienas rītā, veicot kratīšanu ar t.s. «Miljonu maršu» saistītās pazīstamās Krievijas TV raidījumu vadītājas un opozīcijas pārstāves Ksenijas Sobčakas dzīvoklī, policija uzgājusi 1,5 miljonus eiro.

Komentējot notikušo, Sobčaka atgādinājusi, ka viņas gada ienākumi ir vairāk nekā divi miljoni eiro, un piebildusi: «Vai tiešām man nav tiesību naudu glabāt mājās, ja es neuzticos bankām?»

Savukārt TV dīvas advokāts ziņojis, ka kratīšanas laikā pie mājas durvīm stāvējuši ar automātiem bruņojušies varas orgānu pārstāvji un ka izmeklēšanas darbības tiek veiktas arī citu opozīcijas aktīvistu dzīvokļos. Kā «vizītes» iemesls tiek minēts Sobčakas ieraksts mikroblogā, kurā ierakstījusi, ka jau iepriekš zinājusi, kā beigsies pirms kāda laika notikušais protesta mītiņš.

Kāds no kratīšanas dalībniekiem presei paziņojis, ka Sobčakas seifā atrasta ļoti liela naudas summa, turklāt nauda bijusi sadalīta pa aploksnēm. «Kopējā summa tiek precizēta. Kādēļ opozīcijas jaunas akcijas priekšvakarā šajā dzīvoklī tika glabāts tik daudz naudas, mums vēl jānoskaidro.»

Tāpat prese uzzinājusi, ka uz dažām aploksnēm bijuši interesanti uzraksti, kas arī izmeklētājiem jāatšifrē, piemēram: «Par pasākumu Kazaņā – 32 000».

Kratīšana šajā dienā notikusi arī pie citiem opozīcijas aktīvistiem, un viņiem atsavināti elektroniskie informācijas nesēji: datora sistēmbloks, diski, zibatmiņas, kā arī kustības «Kreisā fronte» simbolika.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu