Latvijas kinolente Leipcigas festivāla programmā (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Režisoru Dāvja Sīmaņa un Ginta Grūbes dokumentālā filma "Pasaules skaņa", kas tapusi filmu studijā "Mistrus Media", iekļauta Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivāla programmā, informē filmu un raidījumu studijas "Mistrus media" pārstāve Līga Gaisa.

53. starptautiskais Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivāls "DOK Leipzig" no 18.oktobra līdz 24.oktobrim norisināsies Leipcigā, Vācijā. "Pasaules skaņa" ir iekļauta festivāla oficiālajā konkursa programmā "Generation DOK" - starptautiskie jaunie dokumentālā kino talanti.

Dokumentālā filma "Pasaules skaņa" ir savdabīgs ceļojums apkārt zemeslodei klasiskās laikmetīgās mūzikas pasaulē, tiekoties ar komponistiem, kuri, diriģenta Māra Sirmā un kora "Kamēr" aicināti, komponēja dziesmas Saulei, lai tās atskaņotu vienotā koncertprogrammā.

"Apzinoties, ka mūziku ar vārdiem izskaidrot nav iespējams, filma piedāvā ieskatīties mūzikas tapšanas brīnumā vizuāli un muzikāli piesātinātā veidā,"

kinolenti raksturo Gaisa.

Filmā iesaistīti izcili mūsdienu mūzikas autori - Gija Kančeli no Gruzijas, Džons Taveners no Lielbritānijas, Džons Luters Adamss no ASV, Ko Matsušita no Japānas, Leonīds Desjatņikovs no Krievijas, Dobrinka Tabakova no Bulgārijas un citi.

Dokumentālās filmas operators ir Andrejs Rudzāts, skaņu operators - Normunds Kļaviņš, skaņu režisors - Anrijs Krenbergs, producente - Inese Boka-Grūbe.

Māris Sirmais
Māris Sirmais Foto: LETA

"Pasaules skaņa" pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 2010.gada aprīlī kinoteātrī "Rīga". Filma un tās veidotāji ir izvirzīti "Dienas gada balvai kultūrā 2010". Filmas tapšanu atbalstīja "Media development", Nacionālais Kinocentrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, AS "Latvenergo", Latvijas Televīzija.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu