Anmary Gobustānā skata klinšu zīmējumus (38)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku pēc lielās vētras Eirovīzjas dziesmu konkursa pirmā pusfināla naktī dienas kļuvušas atkal tveicīgas, tādēļ pašmāju dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova kopā ar Latvijas delegāciju devās ekskursijā uz Gobustānu, kas atrodas 60 kilometrus uz dienvidiem no Baku.

Latvijas delegācija un Anmary uz Gobustānu tika aizvizināta autobusā un, kā jau iepriekš rakstījām, – policijas automašīnas, kurai ieslēgtas bākugunis, pavadībā. Ekskursija sākās ar Gobustānas muzeja apskati. Zīmīgi, ka tieši Latvijas uzņēmums «Dd studio» veidojis muzeja interjeru un ekspozīciju. Muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā izmantoti gan tradicionāli informācijas nesēji, gan integrēti dažādi inovatīvi multimediju risinājumi.

Pēc muzeja apskates gida pavadībā ekskursija turpinājās pa Gobustānas klintīm un aizām. Šī vieta tikusi apdzīvota jau no akmens laikmeta līdz pat Viduslaikiem un ir viens no lielākajiem un senākajiem klinšu zīmējumu muzejiem pasaulē, akmens bluķos iegrebtas pat Kamasutras pozas. Simts kvadrātkilometru lielajā platībā ir vairāk nekā 6000 unikāli klinšu gabali, alas, klinšu cietokšņi un kapenes.

Gobustānas klintīs čum un mudž no čūskām. Ja Latvijas vasarās var dzirdēt sienāžu sisināšanu, tad Gobustānā balsi paceļ čūskas.

Kad ekskursija bija gandrīz galā un Latvijas delegācija ar Anmary jau bija sakāpusi autobusā, Gobustānā policijas eskorta pavadībā ar «Maybach» automašīnu ieradās Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva kundze Mehribona.



Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu