Režisore skaidro Anmary Eirovīzijas šova ideju (604)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašmāju dziedātājas Anmary jeb Lindas Amantovas un fona vokālistu trīs minūtes ilgajam priekšnesumam dziesmai «Beautiful Song», kas izskanēja starptautiskā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, skatuves režiju veidoja režisore un producente Dace Pūce. Diemžēl Eiropa nenolasīja Anmary priekšnesumā atainoto sadzīvisko stāstu...

Uz Azerbaidžānas galvaspilsētu Baku, kur šogad norisinās Eirovīzijas dziesmu konkurss, Anmary gan nepavadīja dziesmas «Beautiful Song» režisore Dace Pūce. Viņa palika mājās, Anmary uzstāšanos pirmajā pusfinālā vērojot TV ekrānā.

«Mani vairāk interesēja, kā tas priekšnesums izskatīsies televīzijas ekrānā, esmu visu izdarījusi, tagad viss jādara meitenēm,» pirms Anmary došanās uz Baku sarunā ar TVNET atzina Dace. Viņa pirmo reizi mūžā veidoja Eirovīzijas priekšnesuma režiju.

«Esmu viņas psiholoģiski noskaņojusi, devusi visādus ieteikumus un padomus,

kas ir ārpus priekšnesuma. «Konsultēju meitenes, kas ir jādara pirms iznākšanas uz skatuves, par koncentrēšanos,» skaidro Dace.

Priekšnesums kā dziesmas stāsts

Vaicājot režisorei, kur viņa smēlās iedvesmu, radot Anmary priekšnesumu, Dace Pūce teic, ka neko klāt nebija piedomājusi un uz skatuves trīs minūšu laikā tika izstāstīts dziesmas stāsts.

"Anmary priekšnesumam, režisores prāt, bija jābūt vienkārši saprotamam, sadzīviskam, jo pamatā ir meitenes stāsts – sadzīviska ainiņa. «Dziesmas pamatā ir meitenes stāsts savām draudzenēm.

Dziesma sākas ar haotisku sadzīves ainiņu un beidzas ar sinhronu deju,»

skatuves režiju jeb dziesmas vizualizēšanas procesu raksturo Dace.

Dace sarunā ar TVNET atklāj, ka nav īpaši iedvesmojusies no tā, kas ir bijis un kas modē Eirovīzijas dziesmu konkursā. «Es tādas lietas neskatos. Drīzāk atcerējos savus jaunības gadus pirms 20 gadiem, kad ar to nodarbojos intensīvi grupā «Marana». Tā kā pati gan dziedāju, gan dejoju, tad līdz ar to vienkārši restaurēju atmiņā visas tās lietas,» paskaidro Dace, kura Anmary priekšnesumu izveidoja no pašas gūtās skatuves pieredzes.

«Es jau viena to nedarīju, bet gan sadarbojoties ar horeogrāfi Santu Grīnfeldi. Principā mēs abas kopā arī to Anmary Eirovīzijas numuru uztaisījām. Uzskatu, ka jebkurai dziedātājai ir uz skatuves jākustas un nevar stāvēt uz skatuves uz vietas. Es nepiekrītu, ka dziedātājam ir uz skatuves jāņem profesionāli dejotāji, lai tikai piepildītu laukumu. Anmary priekšnesumā bekvokālistes dzied un dejo,» viņa stāsta un piebilst, ka tas, ko viņa radījusi Anmary, drīzāk nav režisēšana, bet gan vīzija.

Gatavojot priekšnesumu, Anmary strādāja kopā gan ar režisori, gan horeogrāfi. Jau ziemā sākās mēģinājumi, kas notika divas reizes nedēļā. Meitenes gāja mācīties defilē, uz jogas nodarbībām un dejoja.

«Likām visu «Beautiful song» režiju kopā kā puzli un atstrādājām to,» viņa nosaka. Dacei ļoti patīk Anmary un viņas bekvokālistes. «Man patīk, ka visas meitenes pakļāvās un nepretojās, bija paklausīgas un neviena no viņām nebija lecīga,» teic Dace. Pirms Eirovīzijas pirmā pusfināla režisore Anmary un meitenēm norādījusi: «Brīžos, kad nervi netur, der atcerēties, ka viņas dzied un dejo tikai man kā režisorei un horeogrāfei. Šo divu mēnešu laikā, kamēr mums divas reizes nedēļā bija nodarbības, meitenēm dziesmas kustības kļuva organiskas,» nosaka Dace.

Atgādinām, ka Anmary dziedātā «Beautiful Song» nekvalificējās Eirovīzijas finālam. Finālā iekļuva Grieķijas, Kipras, Krievijas, Rumānijas, Moldovas, Dānijas, Albānijas, Islandes un Īrijas dziesmas.

Komentāri (604)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu