Māra Lāce: muzeju nakts vienmēr ir jautra! (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce smej, ka cilvēkus īpaši nevajagot mudināt apmeklēt Muzeju nakti – muzeji ir tik lieli, cik ir, un ekspozīcijas būs pieejamas ierobežoti. Tomēr ikviens interesents sestdien, 19.maijā tiks laipni gaidīts un garlaicīgi nebūšot nevienam.

Gaidīs ciemos arī citreiz

Stāstot par Muzeju nakti, LNMM direktore atgādina nupat kādā laikrakstā izlasīto atzinu, ka Muzeju nakts ir patīkama izklaide un ka no tās nevajadzētu gaidīt neko vairāk. «Es tam pilnīgi piekrītu, jo Rīgas lielie muzeji ir, tā sakot, cilvēku ļoti pieprasīti, tādēļ neesmu pārliecināta, ka cilvēks plašāku informāciju vai pozitīvas emocijas muzejā var iegūt tieši Muzeju naktī. Taču, protams, mēs apmeklētājus gaidīsim gan šonakt, gan jebkurā citā laikā,» sola Lāce, neslēpjot savu prieku par fenomenu, ka cilvēkiem muzeji ir vajadzīgi.

«Neapšaubāmi, tas ir patīkams brīvā laika pavadīšanas veids!

Turklāt mēs ļoti ceram, ka tie apmeklētāji, kas pie mums atnāks Muzeju naktī, arī pēc tam atradīs ceļu uz muzeju,» viņa smaida.

Būs arī pats Vilhelms Purvītis!

Ja nu cilvēkiem tomēr izdosies izstāvēt milzīgo rindu pie Mākslas muzeja, ko Māra Lāce ieteiktu izbaudīt? «Muzeja galvenajā ēkā piedāvāsim aplūkot laikmetīgās mākslas kolekciju «Tests». Domāju, ka tas ir sava veida piedzīvojums - iepazīties ar laikmetīgās mākslas darbiem, kas radīti pēdējo divdesmit gadu laikā un kas tiek vākti topošā Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijai. «Rīgas Biržas» apmeklētājiem jau kopš vakardienas ir atvērta Austrumu mākslas ekspozīcija, kas – tiesa gan, ļoti ierobežotā veidā – būs pieejama arī Muzeju nakts apmeklētājiem. Un, to ka nebūs rindu, es diemžēl nevaru apsolīt,» smejas muzeja direktore, piebilstot, ka Mākslas muzeja galvenajā ēkā varētu būt mazliet brīvāks.

Turklāt šeit paredzams kas pavisam īpašs: muzejā būs sastopams pats Vilhelms Purvītis (protams, ne gluži pats, bet kāda aktiera izpildījumā.)

«Varbūt gluži apraustīt viņu nevarēs, taču nofotografēties ar viņu kopā gan pavisam noteikti!» sola Māra Lāce.

Pati viņa šo nakti pavadīs, ceļojot starp visām piecām Mākslas muzeja ēkām: Mākslas muzeja galveno ēku, izstāžu zāli «Arsenāls», «Rīgas Biržu», Dekoratīvi lietišķās mākslas muzeju un Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas memoriālo dzīvokli.

«O, domāju gan, ka būs interesanti! Mums jau katrā Muzeju naktī atgadās kāda leģendāra epizode, ko pēc tam atstāstām draugu lokā,» vēl piebilst muzeja direktore, gan uzsverot, ka vismaz pagaidām memuārus viņa nerakstīšot, jo nejūtoties vēl tik sena.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu