Jaunais vilnis: 3.konkursa dienas koncerta apskats (114)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdiena Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, bija devītā starptautiskā populārās mūzikas jauno dziedātāju konkursa "Jaunais vilnis 2010" pēdējā konkursa diena, kurā dalībnieki dziedāja speciāli konkursam rakstītas dziesmas.

Šā vakara koncerta pirmo daļu vadīja Vladimirs Zeļenskijs un Fiļa jeb Filips Kirkorovs, savukārt konkursantu daļu - Ksenija Sobčaka un Igors Verņiks.

Krievu valodā dziedošās zvaigznes mums atrādīja savus jaunākos sacerējumus. Redzējām gan Andželiku Varumu, Sergeju Lazarevu, Sogdianu, Alsu, Kristinu Orbakaiti, gan Ani Loraku, pašu Kirkorovu ar Igora Krutoja dziesmu, Valeriju, Džo Kokera karikatūru - Grigoriju Ļepsu un noslēgumā - nieka 63 gadus veco Sofiju Rotaru, kura nesen veikusi kārtējo plastisko operāciju, kurā Rotaru tika savilkta sejas āda un uzlabota āda ap acīm. Kā izrādījās, pēc operācijas viņai pasliktinājās spēja dziedāt, taču, kā rakstīju iepriekšējos apskatos, šā festivāla laikā dziedātāji uzstājas fonogrammas pavadījumā, tāpēc Rotaru varēja justies puslīdz droši un viņai nevajadzēja lieki lauzīt galvu par balss zudumu.

Tātad atgādināšu, ka pēc otrās konkursa dienas līdera pozīcijas žūrijas vērtējumā ieņēma ukrainiete Tatjana Širko, taču otrās vietas ieguvējs - igauņu dziedātājs Uku Suviste - atpalika no pirmās vietas tikai par vienu punktu. Trešo un ceturto vietu pēc otrās konkursa dienas dalīja Armēnijas dziedātāja Šahgeļdjana un dziedātāja no Izraēlas, bet piektajā vietā bija ierindojusies grupa "Litesound" no Baltkrievijas.

Šodien ar pirmo kārtas numuru uzstājās Latvijas dalībnieces - meiteņu trio "Lady's Sweet", bet puišu trio "PeR" skatītāju un žūrijas priekšā uzstājās trešie. Meitenes dziedāja Kārļa Lāča dziesmu "Lieliskais" krievu mēlē. Žūrija mūsu meitenēm piešķīra tikai 88 punktus – tikpat, cik  pirmajā konkursa dienā, un par septiņiem punktiem mazāk nekā otrajā. Līdzīgs scenārijs "PeR”. Mūsējie par dziesmu "Līdzsvarā" no žūrijas saņēma 87 punktus (pirmajā dienā - 86, otrajā - 95). Tātad abas mūsu grupas izšķirošajā dienā salīdzinājumā ar savu labāko sasniegumu zaudēja septiņus punktus. Tas atspoguļojās arī vietu sadalījumā. "Lady's Sweet" no septītās vietas noslīdēja uz desmito, bet "PeR" no devītās uz vienpadsmito.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Atgādināšu, ka konkursantu sniegumu šogad vērtē žūrija, kurā piedalās Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Valērija, Leonīds Agutins, Jurijs Antonovs, Maksims Fadejevs, Valerijs Meladze un Konstantīns Meladze.

Īsi komentāri:

1. "Lady's Sweet" - Kārļa Lāča dziesma. Labs dziedājums, vislabākā uzstāšanās no visām konkursa dienām, diemžēl žūrija nesaprata.

2. "Milk and Kisses" - negaidīts pavērsiens pēc iepriekšējo dienu numuriem. Laimas Vaikules un "Triānas Parka" sakausējums. Nebija slikti.

3. "PeR" - Eiffel 65 "Blue (Da Ba Dee)" vai, ja skatāmies tuvākā pagātnē, - skandalozā repera Lil Veina garā ar vokodētu vokālu dziedāta dziesma. Jurijs Antonovs acīmredzot neko no tā nesaprata, savukārt Igors Krutojs vienīgais šo priekšnesumu novērtēja ar 11.

4. Hila Ben Davida - pop formula, viss paredzams - vidējais 10.

5. "Murakami" - šajā konkursā grupa sevi parādīja kā savdabīgu krievu jauno laiku alternatīvo popgrupu. Šajā vakarā viņu pašu sacerētā "Skazka" skanēja visautentiskāk un īstāk. Labi.

6. "Litesound" - iestrēguši pagājušā gadu desmita pirmajā pusē, kad topos dominēja amerikāņu "The Calling" un "Creed". Cerams, ka 2050. gadā šāda mūzika nebūs dzirdama.

7. Uku Suviste. Viens pēc otra trešajā konkursa dienā uzstājās abi līderi - Igaunijas dziedātājs Uku Suviste un ukrainiete Tatjana Širko. Igaunis bija sirsnīgs, taču vienlaikus neīsts.

8. Tatjana Širko - ar emocionālu sarežģītu dziesmu tomēr nosvēra svaru kausus uz savu pusi.

9. Sona Šahgeļdjana - visi 11. Armēnijas dziedātāja negaidīti panāca savu. Pelnīta uzvara.

10. "Music Hayk" - "Bērni ir mūsu nākotne" - džeksoniskas ambīcijas, bet ar to ir par maz.

11. "Pajuščije trusi" -

vislabākais priekšnesums visu trīs konkursa dienu laikā.

Dziesma par plastiskajām operācijām ...vienīgi Valerija neuztvēra... sāpīgs temats acīmredzot.

12. Nikijs Manolovs - simpātisks, tīrs dziedājums.

13. Ivans Berezovskis - neticu nevienai notij.

14.  Kairats Tuntekovs - džeksoniskais vokāls, dziedot savu materiālu, tik labi vairs neizklausās - bezpersoniska dziesma, arī izsaucieni "komon" nepalīdz.

15. Gabriella - labi.

16. Stacy - slikti.

17. Jegors Sesarevs - ļoti labi.

Tātad "Jaunajā vilnī" uzvar Sona Šahgeldjana no Armēnijas. Apsveicam!

Foto: Ingars Tenis, TVNET
Komentāri (114)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu