Kulakovs nodevies bohēmiskām izpriecām (15)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Komponists Juris Kulakovs, kurš šomēnes svin 54. dzimšanas dienu, joprojām ir bohēmiska dzīvesveida piekritējs. Kulakovs neslēpj, ka viņam ir vairākas sievietes, kuras mīl un apbrīno komponistu. Uz alkoholisko dzērienu lielveikala «Spirits & Wine» atklāšanu Kulakovs ieradās ar pirmo sievu, bet, nobaudījis vīnu, laidās trakulīgā dejā ar jauniepazītu daiļavu.

Garšo vīns, bet no rītiem dzer šampanieti

Uz jaunatklātā alkoholisko dzērienu lielveikala «Spirits & Wine» inteliģentajām atklāšanas vakariņām tirdzniecības centrā «Spice Home» bija ieradies arī slavenais latviešu komponists Juris Kulakovs ar savu pirmo sievu un meitas Justīnes mammu, arhitekti. Taču, apreibis no vīna un mūzikas, komponists aicināja uz deju sabiedrisko attiecību aģentūras «Prospero» vadītāju Mudrīti Grunduli. Pasākuma viesi ar lielu interesi vēroja komponista pikanto deju. Pēc karstasinīgās dejas Juris vispirms par piedzīvoto uz deju grīdas dalījās ar režisoru Viesturu Kairišu. Atvilcis elpu, Juris laiku turpināja vadīt pirmās sievas kompānijā.

Kulakova pikantā deja
Kulakova pikantā deja Foto: TVNET

Baudot delikateses un vīnu jaunatvērtajā veikalā, Kulakovs sarunā ar TVNET pastāstīja, ka viņam pie sirds gājusi ārkārtīgi smalkā ēdienkarte un labie vīni. Komponists, kuram nav svešas bohēmiskas izpriecas – vīna vai kāda stiprāka dzēriena baudīšana, atklāj, ka ļoti labi orientējas šo dzērienu klāstā. Turklāt viņš no sava tēva – īsta latgaļu vīra - mantojis vīna darīšanas tradīcijas. «Mans tēvs no paša audzētām vīnogām, kas auga ap māju, sāka ražot savus vīnus. Protams, ziemeļu vīnogas ir daudz skābākas, bet vitamīniem bagātākas. Un skaidri arī zinu, kas ir Latgales šmakovka, ko sauksim vienā vārdā – destilāts,» par sava dzimtā novada dzērieniem zina stāstīt Kulakovs. Komponists no tēva mantojis vīna darīšanas receptes un arī pats var jebkurā brīdī sākt vīna ražošanu. «Jā, tas būtu ekskluzīvi, ja varētu atvērt pats savu vīna veikaliņu vai krogu,» viņš nosaka, bet tūlīt pat sāk prātot, ka tad jau visu laiku tikai krogā vien sēdētu.

Komponists, kuram garšo vīns, reizēm arī nobauda konjaku un brendiju, bet no rītiem labprātāk iemalko šampanieti.

Ar vienu sievieti Kulakovam būtu par maz

Komponista bohēmiskā dzīvesveida sastāvdaļa ir sievietes jeb mūzas. Žurnāla «Privātā Dzīve» intervijā Kulakovs bija atklājis, ka viņa draudzene, čelliste Kristiāna Balčus (25) atrodas klosterī. Kulakovs apstiprina šo faktu, taču tūlīt pat piebilst, ka viņam nav tikai viena draudzene. «Es ar visām savām sievietēm uzturu lieliskas attiecības,» viņš atklāj. Vaicājot, vai Kulakovs nevēlas mest mieru bohēmiskajām izklaidēm un veidot nopietnas attiecības, viņš teic: «Ir viena nianse! Es nedomāju, ka man ir nenopietns tēls, kas izveidojies saistībā ar meitenēm un sievietēm. Tāds viedoklis, protams, eksistē, bet, kā jau iepriekš esmu teicis, -

ja man ir jāstrādā, tad man jābūt vienam un neviena sieviete nevar maisīties pa kājām!»

Komponistam ir vairākas draudzenes jeb mūzas. «Man ir ļoti daudzas mūzas, no kurām es gūstu iedvesmu, bet, lai strādātu, man jābūt pilnīgi vienam. Mūzas es mīlu, un viņas mīl mani!» skaidro Kulakovs. Jau no laika gala komponists savus skaņdarbus rada vienatnē, neviena netraucēts. «Naktī, kad visi mājinieki guļ! Es negribu, ka kāds dzird manas mokas, jo tas ir zīmīgs process, kā mēs zinām, mākslas darbi rodas mokās,» viņš nosaka. Zīmīgi, ka, radot jaunu mūziku, komponistam pa rokai jābūt pudelei laba vīna, cigaretēm vai cigāriem. «Svarīgi, lai pa rokai būtu mans komforts. Nav svarīgi, vai es iemalkošu to vīnu vai ne. Es varu arī nedzert,» viņš nosaka.

Komponists ar pirmo sievu un meitas Justīnes mammu Lieni
Komponists ar pirmo sievu un meitas Justīnes mammu Lieni Foto: TVNET

Saglabā sirsnīgas attiecības ar pirmo sievu

Īpaši sirsnīgas attiecības daudzu gadu garumā Kulakovam izveidojušās ar pirmo sievu un meitas Justīnes mammu Lieni. Viņa atklāj, ka Juris, neraugoties uz savu bohēmisko dzīvesveidu, ir labs tēvs. «Viņš vienmēr ir bijis biežs viesis manās un Justīnes mājās. Es varu viņam piezvanīt jebkurā brīdī, un Juris nāks palīgā. Es saprotu Jura bohēmisko dzīvesveidu, jo, lai kaut ko uzkomponētu, ir jāieiet citā dimensijā.

Un cilvēks, kurš ir citā dimensijā, ir mīlošs un gādīgs tēvs,»

atklāj komponista pirmā sieva.

Liene atklāj, ka meita Justīne ir atsitusies tēvā. Viņai ir tāda pati domāšana un mīlestība uz mūziku kā tēvam. Justīne nesen uz pāris dienām no Šveices bija atlidojusi uz mājām Rīgā, lai piedalītos grupas «Pērkons» koncertā «Palladiumā». Kulakova meita jau pāris gadus studē vijoļspēli Lozannas mūzikas augstskolā - «Haute Ecole de Musique de Lausanne». Šovasar Justīne ieradīsies Rīgā uz savu koncertu, ko organizē ārzemju latviete – komponiste Dace Aperāne. Liene atzīst: lai arī meita jau pāris gadus ir prom no mājām, viņa ļoti ilgojas pēc savas ģimenes.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu